Библиотека
Јун 14, 2022
Книжевност

Творештвото на Јовановска, портрет и промоција

Поезијата и прозата на Оливера Јовановска се продукт на личното животно искуство, „приказните“ собирани и слушани во секојдневното окружување и како кај секој творец надоградени со низа имагинарни ликови и ситуации.

Земјоделски штети
Јун 14, 2022
Временска непогода

Продолжен рокот за пријава на штети во Дебрца

Барањата за пријавување на штети на земјоделски насади предизвикани од атмосферската непогода–град во Дебрца може да се поднесуваат деновиве.

Мар 19, 2022
ти си твојот град

„Убавините на Охрид“

Уште една лоша слика за нашиот убав град Охрид. Погледнете ги најновите фотографии кои пристигнаа за рубриката „Ти си твојот град“.

Мар 18, 2022
пласман на производи

Охридската цреша помеѓу исток и запад

Охридските овоштари загрижени за пласманот на годинешниот род цреши. Затворен е за извоз пазарот на Руската Федерација.

Мар 18, 2022
стар град охрид

Комбе блокираше улица

Комбе паркирано на сред улица во Стариот дел на градот, им го блокираше патот на жителите. Сликите се испратени за „Ти си твојот град“.

Мар 17, 2022
бизнис вештини и креативност

Обука за млади менаџери

Обука за млади менаџери ќе се одржи во Факултетот за туризам и угостителство во Охрид во соработка со Граѓанската организација „Инклузија“.

Мар 16, 2022
охридски јавни претпријатија

Пајак службата ја презема ЈП „Билјанини извори“

Охридската пајак служба ќе ја преземе Јавното претпријатие „Билјанини извори“, информира директорот Тео Андоноски.

Мар 16, 2022
ти си твојот град

Никна дива депонија и во Кошишта

Жители на населбата Кошишта преку рубриката „Ти си твојот град“ пријавија дива депонија, повторно создадена од несовесните граѓани.

пожар на трска
Мар 15, 2022
Екологија

Опожарена трска кај Калишта

Во ОВР Струга пријавен е пожар на трска покрај брегот на Охридското езеро, во атарот на струшкото село Калишта.
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top