ПЕЧАТ документарна програма – со клик на насловот прегледајте го видеото

Печат – Христо Узунов – 30.05.2018
– Тема: Животот и делото на Христо Узунов – Соговорник: Проф. Др. Павле Митрески
Печат – Населба Канео – 16.05.2018
– Тема: Животот во населбата Канео – Соговорник: Орхидеја Топенчарова
Печат – Брачен пар Лошкоски – 02.05.2018
– Тема: Брачен пар Лошкоски – Соговорници: Брачниот пар Лошкоски
Печат – Фурната на Шатранови – 11.04.2018
– Тема: Семејната фурна на Шатранови – Соговорник: Благуна Шатранова
Печат – Филигран – 28.03.2018
– Тема: Охридски филигран – Соговорници: Митко Укоески и Маријана Пипилева
Печат – Благуна Симончева – 28.02.2018
– Тема: Благуна Симончева – првата охридска модистка – Соговорник: Јорданка Матова
Печат – Миле Христоски – 21.02.2018
– Тема: Придоснесот за сопортот на спортскиот работник Миле Христоски – Соговорник: Миле Христоски
Печат – Охридската фамилија Мишеви – 07.02.2018
– Тема: Охридската фамилија Мишеви – Соговорник: Вера Митевска
Печат – Приказната за Мајка Марија – 27.12.2017
– Тема: Приказната за стружанката Мајка Марија – Соговорник: Проф.Др. Павле Митрески
Печат – Бегови во Охридско – 13.12.2107
– Тема: Имотите на турските бегови од XX век во охридско – Соговорник: Стојан Стојаноски
Печат – Водениците во село Косел – 06.12.2017
– Тема: Последните воденици во регионов, водениците во село Косел – Соговорник: Ристо Климоски
Печат – Насте Јончески – 29.11.2017
– Тема: Приказната за маратонскиот пливач Насте Јончески – Соговорник: Насте Јончески
Печат – Матурските прослави пред пет децении – 15.11.2017
– Тема: Матурските прослави пред пет децении во охридско – Соговорник: Димче Стојкоски – Лепи
Печат – Др. Анастас Коцарев – првиот охридски онколог – 08.11.2017
– Тема: Приказната за Др. Анастас Коцарев , првиот охридски онколог – Соговорник: Славјанка Коцарева- Арнаудова
Печат – Наум Гаврилоски – 01.11.2017
– Тема: Наум Гаврилоски – еден од основопложниците на музиката и фолклорот во Охрид – Соговорник: Методија Баракоски – Менде
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top