Авг 30, 2008

Четири дена Историски фестивал, „Средновековен Охрид“

Мултимедијален историски проект, кој истовремено ќе биде и едукативен, ќе се случува во Охрид од 5 до 8 септември.


Авг 30, 2008

Оваа туристичка сезона послаба од ланската

Иако во шпицот на сезоната во Охрид имаше околу 20 000 гости оваа туристичка сезона се оценува како послаба од ланската.

Авг 29, 2008

Охридската Општа болница неподготвена за прием на жртвите од авионската несреќа

Иако повикани, раководните лица од болницата не се одзвале на повикот за помош на дежурните лекари- тврди еден од нив. Раководните лица од болницата се на годишен одмор.

Авг 30, 2008

Од понеделник продажба на алкохол само со лиценца

Алкохолни пијалоци од 1 септември ќе може да се продаваат само во продавниците кои имаат лиценца за тоа.

 


Авг 29, 2008

Се работи на расветлување на причините за вчерашната авионска несреќа

Од Управата за Цивилна воздушна пловидба, чија комисија го испитува случајот, најавуваат дека резултатите од истрагата ќе бидат познати по десеттина дена.


Авг 29, 2008

Безбедноста на сообраќајот во Охрид-лоша

Советот на безбедност при општина Охрид и претставници од СВР ќе преземаат низа активности  по основните и средните училишта за подобрување на безбедноста во сообраќајот.


Авг 28, 2008

Во близина на охридското село Скребатно се урна авион

Четири лица загинаа денес во месноста Скребатно, кај селото Лескоец, во близина на Охрид кога се урна мал патнички авион на пилотската академија Скопје Аир со ознаки Z3-DCV.

 


Авг 28, 2008

Валентина Неловска од местото на авионската несреќа

Во 12 часот и 39 минути, едномоторен авион од типот „ Цесна“ се сруши во близина на Манастирот Св. Богородица, во излетничкото место на селото Скребатно.

 

 


Авг 28, 2008

Денес Православните христијани со молитви и палење свеќи, со присуство на света архиерејска литургија го празнуваа Успението на Пресвета Богородица.

Денес Православните христијани со молитви и палење свеќи, со присуство на света архиерејска литургија го празнуваа  Успението на Пресвета Богородица.
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top