Tag: ЈП

ЈП „Македонија пат“: Градежни работи на регионалниот пат Р-2332 Ресен-Охрид преку Галичица

Од ЈП „Македонија пат“ информираат дека на регионалниот пат Р-2332 Ресен-Охрид (преку Галичица) врши градежни работи чистење на банкини, косење и кастрење на гранки. Од ЈП „Македонија пат“ информираат дека на регионалниот пат Р-2332 Ресен-Охрид (преку Галичица) врши градежни работи чистење на банкини, косење и кастрење на гранки. Работите се вршат на делот од Цараина до Трпејца. На овој патен правец секоја година се воведува забраната за движење која стапува на сила на 15-ти ноември и важи до 1-ви април следната година. Години наназад забраната за сообраќај во овој период од годината стана пракса,...

Continue reading

Усвоени предлог одлуки за годишните планови за вработување во три ЈП

Градските советници ги усвоија финансиските извештаи на ЈП за првиот квартал, а поминаа и одлуките за усвојување на годишните планови за вработување во три ЈП. Едногласно беше усвоена предлог одлука за начинот и постапката на регулирање на паркирање во рамките на градежните парцели. Советниците не дадоа согласност за обезбедување финансиски средства за функционирање на планинската спасителна служба. На денешната 59 та седница градските избраници ги усвоија финансиските извештаи на ЈП за првиот квартал од ова година. Поминаа и одлуките за усвојување на годишните планови за вработување во три...

Continue reading

ЈП Градски Пазар Охрид издава урбана опрема за комерцијално користење

ЈП Градски Пазар Охрид издава урбана опрема за комерцијално користење. Урбаната опрема се издава за следната намена: ЈП Градски Пазар Охрид издава урбана опрема за комерцијално користење. Урбаната опрема се издава за следната намена:   I. Урбана oпpeмa за продажба на храна и сувенири -__ на ул. „Македонија„ – вкупно _ 14 Пешачка патека Студенчишта –Парк- вкупно 4   Графички приказ со нумерички ознаки на урбана опремате се дадени во изводот од Годишната програма за поставување урбана опрема за 2021 година. Урбаната опрема ќе се издаваат за времетраење од 6(шест) месеци.   II. Почетна цена...

Continue reading

ЈП „Охридски Комуналец“ продолжува со освежување на зелените површини по “Туристичка” и “Партизанска”

Екипите на “Паркови и зеленило” спроведуваат низа активности за освежување на зелените површини по ул.”Булевар Туристичка” и ул.”Партизанска”. Екипите на “Паркови и зеленило” спроведуваат низа активности за освежување на зелените површини по ул.”Булевар Туристичка” и ул.”Партизанска”. Дрворедите се прихрануваат со минерално ѓубриво, се расчистуваат граничниците покрај коловозот, се засадува цветен расад и хортикултурно се уредува бетонската жардињера по ул. “Булевар Туристичка”.

Continue reading

ЈП “Билјанини Извори” дел од кампањата за ретките болести

И ЈП “Билјанини Извори” дел од кампањата и активностите со кои се одбележува месец февруари како месец на ретките болести. И ЈП “Билјанини Извори” дел од кампањата и активностите со кои се одбележува месец февруари како месец на ретките болести. Во таа чест Спортската сала “Билјанини Извори” до денот на ретките болести 28 февруари ќе биде осветлена во боите на ретките.

Continue reading

Работниците на ЈП„ Комунално-Струга“ неуморно работат на расчистување на остатоците од снегот

Работниците на ЈП„ Комунално-Струга“ неуморно работат на расчистување на остатоците од снегот кој деновиве падна во Струга, а кој претставуваше проблем за непречено одвивање на сообраќајот и движењето на луѓето во Струга. Работниците на ЈП„ Комунално-Струга“ неуморно работат на расчистување на остатоците од снегот кој деновиве падна во Струга, а кој претставуваше проблем за непречено одвивање на сообраќајот и движењето на луѓето во Струга. Деновиве екипите на комуналното претпријатие континуирано работат на чистење на тротоарите на главните улици, кејовите и чаршијата во градот Струга.

Continue reading

Граѓаните на Охрид и Струга ќе ја добијат првата сметка од новото државно ЈП „Колекторски систем“

Не станува збор за дополнителен трошок туку за издвојување на нова сметка на износ кој досега граѓаните и фирмите го плаќаа во сметките од водовод, објаснува Никола Галиот – раководител на наплата во ЈП Колекторски систем. Почнувајќи од  денеска сите физички и правни лица на подрачјето на општините Охрид и Струга ќе ја добијат првата сметки од  новото државно ЈП „Колекторски систем“- Скопје. Согласно статутот на претпријатието и согласно решението на Регулаторна комисија за енергетика и водни услуги од денеска започнавме со дистрибуција на фактурите на сите правни и физички лица до нивната адреса...

Continue reading

ЈП Комуналец наскоро очекува да го добие на користење специјалното товарно возило

Од ЈП Комуналец најавуваат  дека паралелно тече и поставувањето на подземните контејнери за отпад. Во првите пролетни месеци ќе почне употребата на специјалното возило и  подигање смет од одредени локации низ  Охрид.  Заврши тендерската постапка за набавка на специјално товарно возило за подигање отпад од подземни контејнери. Станува збор за возило со хидраулика, со кука кое ќе го подига садот, ќе го празни во камионот и ќе ја враќа вреќата назад. Локалната самоуправа за негово купување одобри 1 милион денари, a ќе биде наменето за потребите на ЈП Охридски комуналец,информира Љупчо Грданоски,...

Continue reading

Екипите на ЈП Охридски Комуналец се справија со првите снежни врнежи оваа година

 Проодни се сите патишта и улици во Охрид и околината. Oд Комуналец ги потсетуваат граѓаните на законската обврска од чистење на снегот од јавните површини пред нивните домови и деловни простори. Проодни од снег се сите патишта и улици во Охрид и околните села, информира Љупчо Грданоски, директор на ЈП Охридски комуналец. Екипите навреме посипаа абразивен материјал и со механизација го исчистија снегот од охридските улици и патишта почнувајќи од Варош и Бараки. Покрај градските улици исчистени се и периферните патишта кои водат кон повисоките населени места како што се Елшани, Коњско, Рача и...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top