Античка фурна за печење тули исцртана со графити

Владимир Стојкоски во склоп на рубриката „Ти си твојот град“ која ја спроведува Регионалната ТВМ Телевизија, ни испрати слика од античка фурна за печење на тули која несовесни лица ја исцртале со графити.

Во неколку наврати реагирано е во Завод и Музеј за отстранување на графитите и средување и обележување на античката фурна за печење на тули до пумпната станица кај хотел Гранит, но досега нема ефект – вели Стојкоски за „Ти си твојот град“.

античка, графити, исцртана, печење, тули, фурна

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top