Нема драстични промени во каматните стапки

NBMАко во првата половина од 2010 год, не се смени нешто драстично, нема да има големо намалување на каматните стапки, велат експертите по економија.

Два силни земјотреси на соломонските острови, жртви нема

Solomonski oiЗемјотрес со јачина од 7,2 степени според Рихтеровата скала во понеделник рано наутро ги погоди Соломонските острови во југозападниот дел од Пацификот, соопшти американскиот Институт за геофизика.

Нема рестрикција и зголемување на цената на водата за пиење

manometarДефиниран е просекот за потребна количина по член на семејство од страна на советите на општините Охрид и Струга.

До каде ќе се оди со Светиклиментовите награди?

академијаСе прекинува традицијата која се практикуваше години наназад. Одбележување на 8- ми декември со Свечена академија годинава нема да има!

Вработените од Проаква сеуште без плата

„Се прават напори да се изнајде нечин тие да добијат барем сини картони“, вели Рамис Мерко. За случувањата во logoПроаква, денеска разговаа градоначалникот на Струга и првиот човек на МЈП Бранислав Трпчевски.

Во охрид нема случај на лице заболено со вирусот АХ1Н1

Atanasko MihailovЕпидемијата која владее во нашето соседство, се надеваме дека ќе не одбегне, меѓутоа превентивно ги превземаме сите мерки за заштита, велат од охридскиот Завод За Здравствена Заштита.

Нема ексклузивност во МЈП „Проаква“

manometarСостојбите со претпријатието се речиси непроменети во однос на неисплатените лични придонеси и во врска со долгот што го има Проаква кон ЕВН.

Дипсерзирани студии, дефинитивно нема!

soopstenieДисперзираните студии од Економски факултет нема да профункционираат во Струга. Студентите и нивните родители кренаа раце. Не извиси владата, велат тие.