Tag: телевизија

ТВМ вработува

ТВМ ТелевизијА има потреба од лице за: ТВМ ТелевизијА има потреба од лице за: – планирање, управување и анализа на платени органски кампањи на социјалните медиуми; – идентификација на целната публика и развивање стратегии за зголемување на конверзијата на социјалните медиуми; – оптимизација на веб страната на ТВМ   Услови за аплицирање: – одлично познавање на социјалните мрежи (Facebook, Instagram, Twitter); – одлично познавање на Google Analytics, Google Ads и Facebook Business Manager; – одлично познавање на SEO; – напредни компјутерски вештини Заинтересираните...

Continue reading

Руски тв серии на Телевизија ТВМ

Хит руски серии од вечерва стартуваат на ТВМ. Хотел Русија, Кум, Бригада, Фитнес се само дел од познати наслови кои ги освоија љубителите на телевизискте серии. За  претстојните празнични денови Ве очекува избор на Божиќни филмови кои се секогаш добар избор за зимските вечери во кругот на семејството.  Доколку ги поминувате зимските ноќи гледајќи серии, новите наслови кои стартуваат на ТВМ се идеален избор за вас. Во време кога тв пазарот е презаситен со турски серии, а приказните и главните ликови се ако не исти тогаш многу слични, од Русија на ТВМ ни доаѓаат живописни телевизиски серии кои...

Continue reading

Директен пренос од 33-та седница на Советот на општина Охрид, на ТВМ Телевизија

Нa денешното издание на седницата на советот ќе се дискутира по три точки поврзани со поделбата на МЈП „Проаква“. Советниците ќе треба да се произнесат по предлог одлуката за давање согласност на одлуката за поделба на МЈП „Проаква” Струга со раздвојување со основање и раздвојување со превземање. Нa денешното издание на седницата на советот ќе се дискутира по три точки поврзани со поделбата на МЈП „Проаква“. Советниците ќе треба да се произнесат по предлог одлуката за давање согласност на одлуката за поделба на МЈП „Проаква” Струга со раздвојување со основање и раздвојување со превземање. Пред...

Continue reading

ТВМ ТелевизијА: Дебата на кандидатите за градоначалник на Општина Охрид, за вонредните локални избори 2019

Во последната недела од изборната кампања за вонредните локални избори, оваа среда 17 април, ексклузивно на ТВМ ТелевизијА, дебатна емисија со четворица од кандидатите за градоначалник на Охрид. Во последната недела од изборната кампања за вонредните локални избори, оваа среда 17 април, ексклузивно на ТВМ ТелевизијА, дебатна емисија со четворица од кандидатите за градоначалник на Охрид. Др. Константин Георгиески – СДСМ и коалицијаДр. Митре Милошевски -ВМРО-ДПМНЕ и коалицијаМихаил Трендафилов Нанче – ГДУ-дипл. инжСтевче Стевоски – Демократи -дипл.криминалист 17:00 часот, екслузивно на ТВМ ТелевизијА,...

Continue reading

ТВМ ТЕЛЕВИЗИЈА:ОБЈАВЕН ЦЕНОВНИКОТ ЗА ПОЛИТИЧКО РЕКЛАМИРАЊЕ НА ИНТЕРНЕТ

ТВМ Телевизија го објави ценовникот за политичко рекламирање на интернет, за изборите за Претседател на Република Северна македонија и за изборите за градоначалник за општините Охрид, Дебар и Ново село, на 21 април 2019 та година. ТВМ Телевизија го објави ценовникот за политичко рекламирање на интернет, за изборите за Претседател на Република Северна македонија и за изборите за градоначалник за општините Охрид, Дебар и Ново село, на 21 април 2019 та година.  

Continue reading

ТВМ телевизија го објави ценовникот за политичко рекламирање на интернет

ТВМ телевизија го објави ценовникот за политичко рекламирање на интернет, за изборите за Претседател на Република Македонија и предвремените избори за градоначалник на Охрид, Ново Село и Дебар на 21 април 2019 година. ТВМ телевизија го објави ценовникот за политичко рекламирање на интернет, за изборите за Претседател на Република Македонија и предвремените избори за градоначалник на Охрид, Ново Село и Дебар на 21 април 2019 година.

Continue reading

ТВМ најгледана телевизија според податоците на ААВМУ

ТВМ најгледана телевизија според податоците на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги. ТВМ бележи најголем процентуален удел во гледаноста споредено со сите регионални телевизии во државата. Регионална ТелевизијА ТВМ со најголема гледаност во вториот квартал на 2018 година. Ова го покажуваат податоците на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги.Телевизија ТВМ  има најголема гледаност во Д6 регионот кој го покрива но и поголем удел на гледаност споредено со регионалните телевизии во сите 8 радиодифузни региони во државава. Уделот на гледаноста на Телевизија ТВМ во изминативе...

Continue reading

Студенти од филолошки универзитети од Европа и регионов во посета на ТВМ ТелевизијА

Посетата претставува дел од реализација на проект во кој студентите вршат лингвистична анализа на новинарските текстови, учат за за влијанието на лажните вести и информации, како и за самиот процес на креирање на новинарските стории. Кризите во Европа и како за истите пренесуваат медиумите е една од темите на која голем број на студенти од неколку уневрзитети од Европа, Македонија, Србија и Албанија деновиве дискутираат во Охрид. Во рамки на овој проект кој се реализира неколку години, професорите и дел од студентите остварија посета на Регионалната ТВМ ТелевизијА. „Мислевме дека би било интересно...

Continue reading

Трето одделенците од ОУ „Григор Прличев“ беа во посета на регионалната телевизија ТВМ

Режисери, новинари, камермани се само дел од амбициите на трето одделенците од ОУ „Григор Прличев“, од Охрид, како можност за нивна идна професија. Околу 40 ученици денес беа во посета на регионалната ТелевизијА ТВМ. Тие беа љубопитни, прашуваа интересни прашања поврзани со новинарската професија и на заминување од телевизијата кажаа дека се воодушевени од посетата. Трето одделенците од ОУ „Григор Прличев“ денес беа во посета на регионалната телевизија ТВМ. Тие имаа можност да ги разгледаат сите простории, студијата, техниката, режијата, новинарскиот деск, аудито. Учениците се запознаа со техничко...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top