Tag: поставување

ОБЈАВЕН ОГЛАСОТ ЗА ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ПОВРШИНИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА

Општина Охрид издава простор за поставување урбана опрема за комерцијално користење. Локациите за поставување на урбаната опрема се за следната намена: Општина Охрид издава простор за поставување урбана опрема за комерцијално користење. Локациите за поставување на урбаната опрема се за следната намена: I. Локации за поставување урбана опрема – фрижидери за продажба сладолед 13 локации Поставување фрижидери за продажба на сладолед се предвидени на следните локации: по должината на KEJ„Македонија“ вкупно 11 локации – 1(1а), 2(2а), 3(3а),4(4a), 5(5a), 6(6a), 7(7a), 8(8a), 9(9a),10(10a) и 11(11a) на...

Continue reading

При крај активностите за поставување на модуларната болница во Струга

Во соработка со Министерството за Здравство, Општата болница во Струга постави модуларен Ковид центар. Во соработка со Министерството за Здравство, Општата болница во Струга постави модуларен Ковид центар. Велешки „Брако“ и валандовската „Ари и Том“ се фирмите што ги градат модуларните болници во 17 општини низ земјава со нешто помалку од 3 ипол милиони евра земени на заем од Светска банка . Според најавите монтажните болници во Куманово, Струмица, Гевгелија и Струга треба да бидат готови до крајот на годинава, една чини околу 200000 евра. Од општата болница Струга со апел до граѓаните, да ги...

Continue reading

СЕ ИНТЕНЗИВИРАА ПОДГОТВИТЕЛНИТЕ АКТИВНОСТИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА МОДУЛАРНАТА БОЛНИЦА ВО СКЛОПОТ НА ОХРИДСКАТА БОЛНИЦА

Општина Охрид ги започна градежните активности за подготовка на просторот во болничкиот комплекс каде што ќе биде поставена Модуларната болница за третман и лекување на пациентите со КОВИД 19. Општина Охрид ги започна градежните активности за подготовка на просторот во болничкиот комплекс каде што ќе биде поставена Модуларната болница за третман и лекување на пациентите со КОВИД 19. Согласно задолженијата на кризниот штаб на Општина Охрид, општинските надлежни служби во најбрз можен рок спроведоа тендерска постапка и беше избрана фирмата “МН-АС Констракшн” од Струга, за реализирање на градежните...

Continue reading

Се подготвува теренот во болничкиот комплекс за поставување на модуларната болница во Охрид, а се разгледува ќе се рагледа можноста за организирање на мобилни здравствени тимови

Кризниот штаб на Општина Охрид одржа состанок на кој зедоа учество сите постојани членови како и раководителите на дел од секторите во општинската администрација. Кризниот штаб на Општина Охрид одржа состанок на кој зедоа учество сите постојани членови како и раководителите на дел од секторите во општинската администрација. Поради зголемениот прилив на заразени на кои им е потребен болнички третаман веќе е направена реорганизација по повеќе болнички одделенија. Се презeмаат сите потребни активности од страна на надлежните служби во Општина Охрид за спроведување на сите потребни активности за...

Continue reading

Ќе се подготвува проект за поставување на монтажна болница

Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици при ЛС треба да подготви проект со кој ќе го средува просторот за поставување на монтажна болница во кругот на Општа болница. Деновиве ќе се знае колку ќе ја чини општината овој зафат. Според договорот со Министерството за здравство општина Охрид треба да учествува во поставување на болницата која е дел од подготовките на здравствениот систем за есенскиот бран од корона вирус. Секторот за комунални дејности, сообраќај и улици при ЛС доби напатствија за средување на теренот за поставување на монтажна болница во кругот на Општа болница. Општина...

Continue reading

ЧИСТ ОХРИД: ИТНО ПОСТАВУВАЊЕ СТОЛПЧИЊА НА НОВИТЕ ВЕЛОСИПЕДСКИ ПАТЕКИ ВО ОХРИД!

Активистите на неформалната еколошка организација „Чист Охрид“, како заложба го имаат фокусот на унапредувањето на животната средина, но не го изоставуваат и квалитетот на живот кој мора постојано да се унапредува. Односно, сите придружни работи кои се подразбираат под унапредувањето на животната средина и квалитетот на живот. Активистите на неформалната еколошка организација „Чист Охрид“, како заложба го имаат фокусот на унапредувањето на животната средина, но не го изоставуваат и квалитетот на живот кој мора постојано да се унапредува. Односно, сите придружни работи кои се подразбираат под...

Continue reading

Политичките партии го искористиле рекламното пано на Охридско лето за поставување на свои рекламни материјали

НУ „Охридско лето“ реагира на злоупотребата на политичките партии кои во изборниот период, за свои лични интереси, го искористиле рекламното пано на Охридско лето за поставување на свои рекламни материјали. НУ „Охридско лето“ реагира на злоупотребата на политичките партии кои во изборниот период, за свои лични интереси, го искористиле рекламното пано на Охридско лето за поставување на свои рекламни материјали. „Ценејќи дека нашиот најреномиран фестивал Охридско лето не е место за политички мегдан, а уште помалку за политикантство, упатуваме апел политичките партии да ги тргнат рацете од највредниот...

Continue reading

ПРИБИРАЊЕ НА ПОНУДИ ЗА ИЗДАВАЊЕ НА ВРЕМЕНО КОРИСТЕЊЕ НА ЛОКАЦИИ ЗА ПОСТАВУВАЊЕ НА УРБАНА ОПРЕМА

Врз основа на член 80, член 80а и член 81 од Законот за градење ( „Сл.весник на РМ“ бр. 130/09, 124/10, 18/11, 36/11, 54/11, 13/12, 144/12, 25/13, 79/13, 137/13,163/13, 27/14, 28/14,42/14, 115/14, 149/14, 187/14, 44/15, 129/15, 217/15, 226/15, 31/16, 39/16, 71/16, 132/16,35/18, 64/18, 168/18,  и „Сл.весник на РСМ“ бр 244/2019 и 18/2020), член 34 од Статутот на општина Охрид, член 36 од Законот за локална самоуправа (Сл.весник на РМ бр. 5/02) , Годишната програма за поставување урбана опрема на подрачјето на општина Охрид за 2020 год. бр. 08-815/5 од 31.01.2020 год. („Сл.гласник на општина Охрид...

Continue reading

Во новата одлука на совет за урбана опрема нема место за поставување тезги околу чинарот

Во програмата за поставување урбана опрема оваа сезона нема големи промени на постојните локакции, но покрај досегашните се планирани и две нови. Наскоро ќе следува и објава на јавниот повик за поставување на маси и столици и за угостителските објекти.    Градот ја усвои програмата за поставување на урбана опрема за оваа година. Во програмата нема големи промени на постојните локакции, но покрај досегшаните се планирани и две нови, напоменува општинскиот портпарол. „Нема големи промени во однос на оние како решение од минатата година. Промените се мали. Нема тезги околу чинарот туку на малиот...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top