Tag: крст

Oхридскиот Црвен крст организира обуки за неговател/ка за помош и нега на стари лица и лица со попреченост

Со цел развивање на услугите за долготрајна нега на стари лица и лица со попреченост од страна на квалификуван и професионален кадар, Црвен крст Охрид организира втора обука за неговател/ка за помош и нега на стари лица и лица со попреченост. Со цел развивање на услугите за долготрајна нега на стари лица и лица со попреченост од страна на квалификуван и професионален кадар, Црвен крст Охрид организира втора обука за неговател/ка за помош и нега на стари лица и лица со попреченост. Обуката, која содржи теоретски и практичен дел, трае 3 месеци, а ќе се реализира во простории на Црвен крст Охрид...

Continue reading

Доделени наградите на децата од Бреинобреин Центарот за развивање животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид

На пригодна свеченост, почитувајќи ги мерките за заштита од Ковид-19, во просториите на Црвен крст Охрид беа доделени наградите на децата од Бреинобреин Центарот за развивање животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид кои учествуваа на шестиот Интернационален Бреинобреин натпревар кој се одржа на 9 јануари 2021 година. На пригодна свеченост, почитувајќи ги мерките за заштита од Ковид-19, во просториите на Црвен крст Охрид беа доделени наградите на децата од Бреинобреин Центарот за развивање животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид кои учествуваа на шестиот Интернационален Бреинобреин натпревар кој се...

Continue reading

Огромен успех на Бреинобреин Центарот за развивање животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид

Огромен успех на Бреинобреин Центарот за развивање животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид на шестиот Интернационален Бреинобреин натпревар кој се одржа на 9 јануари 2021 година. Огромен успех на Бреинобреин Центарот за развивање животни вештини БОБ-Црвен крст Охрид на шестиот Интернационален Бреинобреин натпревар кој се одржа на 9 јануари 2021 година. На онлајн натпреварот учествуваа 25 000 деца-натпреварувачи од 45 земји во светот. Нашата држава ја претставуваа 188 деца од БОБ центри од 10 градови, кои се натпреваруваа во 37 категории. Со големо задоволство и гордост истакнуваме дека од охридскиот...

Continue reading

Општина Охрид, Заводот за кардиологија и Црвен Крст со проект за подостапни здравстени услуги

Тимови од здравствени експерти, соодветно обучени и опремени  ќе даваат здравствени услуги во домовите на лица со попреченост  или намалена мобилност, како и домашни посети, медицински и психолошки прегледи на пациенти позитивни на КОВИД 19. Овие активности се во рамки на пилот програмата  од проектот  „Cross4all“ кој ќе го  имплементира Секторот за туризам и локален економски развој при Општина Охрид, заедно со Заводот за кардиоваскуларни заболувања од Охрид и Општинската организација на Црвен крст.  Мобилни здравствени тимови ќе даваат медицински услуги во домовите на граѓаните кои имаат потежок...

Continue reading

Црвен крст Охрид организира втора обука за неговател/ка на стари и немоќни лица

Со цел развивање на услугите за долготрајна нега на стари лица од страна на квалификуван и професионален кадар, Црвен крст Охрид организира втора обука за неговател/ка на стари и немоќни лица. Со цел развивање на услугите за долготрајна нега на стари лица од страна на квалификуван и професионален кадар, Црвен крст Охрид организира втора обука за неговател/ка на стари и немоќни лица. Обуката, која содржи теоретски и практичен дел, трае 3 месеци, а ќе се реализира во простории на Црвен крст Охрид прилагодени и опремени со потребната опрема и помагала со почитување и примена на соодветните протоколи...

Continue reading

Сабота крводарителска акција во организација на црвениот крст од Охрид

Во време на кризата предизвикана од коронавирусот трансфузиското лечење мора да биде сигурно и континуирано. И во овие услови голем број пациенти во здравствените установи во Охрид имаат потреба од крв и крвни продукти. Затоа, од голема важност е да се пријавите на акциите за доброволно дарување крв. Во време на кризата предизвикана од коронавирусот трансфузиското лечење мора да биде сигурно и континуирано. И во овие услови голем број пациенти во здравствените установи во Охрид имаат потреба од крв и крвни продукти. Затоа, од голема важност е да се пријавите на акциите за доброволно дарување...

Continue reading

Kрводарителска акција во организација на ОО на Црвен Крст Охрид

Во рамките на активностите од Неделата на Црвениот крст, охридскиот Црвен крст во соработка со Трансфузиолошкото одделение организира крводарителска акција. Во рамките на активностите од Неделата на Црвениот крст, охридскиот Црвен крст во соработка со Трансфузиолошкото одделение организира крводарителска акција. Истата ќе се одржи денес, во периодот од 08:30 до 12:30 часот во просториите на одделението за Трансфузиологија при Општата болница во Охрид. – Во време на кризата предизвикана од коронавирусот, трансфузиското лечење мора да биде сигурно и континуирано. И во овие услови голем број пациенти...

Continue reading

Донација на заштитни маски во Црвен крст Охрид

Здружението на пензионерите Охрид и Дебрца, денеска на Општинскиот Црвен крст му врачи одредена количина на заштитни маски за повеќекратна употреба. Здружението на пензионерите Охрид и Дебрца, денеска на Општинскиот Црвен крст му врачи одредена количина на заштитни маски за повеќекратна употреба. Заштитните маски кои се наменети за целната група на пензионери за Општината Охрид ќе им ги додели преку волонтерите на Црвен крст Охрид особено на оние пензионери кои се немоќни, изнемоштени и тешко можат да обезбедат заштитни средства во руралните средини. Здружението покрај ова им доделува заштитни...

Continue reading

Во четврток крводарителска акција организирана од Организацијата на Црвениот крст од Охрид

Вo рамки на Неделата на Црвениот крст, од 8 до 15 мај, Црвен крст Охрид во соработка со Трансфузиолошкото одделение во Охрид организира крводарителска акција која ќе се реализира на 14.05.2020 (четврток) во просториите на Трансфузиологија во Охрид (Општа болница) во периодот од 8:30 до 12:30 часот. Во рамки на Неделата на Црвениот крст, од 8 до 15 мај, Црвен крст Охрид во соработка со Трансфузиолошкото одделение во Охрид организира крводарителска акција која ќе се реализира на 14.05.2020 (четврток) во просториите на Трансфузиологија во Охрид (Општа болница) во периодот од 8:30 до 12:30 часот. Согласно...

Continue reading© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top