Дупка покриена со земја на ул. Ристо Крле во Струга опасност за возачите

Во склоп на рубриката „Ти си твојот град“, Ноно Петрески ни испрати слики на кои се гледа голема дупка покриена со земја на улицата „Ристо Крле“ во Струга која претставува опасност за возачите кои секојдневно минуваат таму.

Овој проблем се влечка можеби месеци наназад, на улица „Ристо Крле“ во Струга во централното подрачје во Струга. Пат кој ги спојува Струга и Охрид секојдневно има релација на возила кои се упатуваат Струга-Охрид, баш на улицата „Ристо Крле“ има озонска дупка ископана уште пред 5 месеци и истата не е санирана. Најголем проблем за кој сите молчат, не се зборува, само се прашувам како не им смета на автомобилите кои се упатуваат на таа релација. Не им смета ни на комбињата кои секојдневно поминуваат тука – вели Ноно Петрески за рубриката „Ти си твојот град“.

 
 

возачите, дупка, земја, крле“, опасност, покриена, ристо, Струга, ул

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top