Tag: центар

Дезинформација е дека тепачката во Центар Жупа била за вакцинални сертификати

Од СВР Охрид негираат дека физичката пресметка има врска со вакцините и вакциналните серитфикати. Оттаму велат дека се работи  за тепачка меѓу припадници на две семејства поради нерасчистени односи. Видео од тепачка, за која се тврди дека се случила во Дебар, од синоќа се споделува по социјалните мрежи Фејсбук и Твитер, а денеска е преземено од неколку портали. Корисник на Фејсбук без подетално објаснување, пишува: Рестрикциите на Венко! Видео превземено од Твитер. Еве што се случува,додека тој си шета слободно ! Ова е во Дебар! Овој пост во моментот на нашата рецензија  има 485 споделувања,...

Continue reading

ОЕМУЦ добива современ спортски центар

Деновиве во рамки на средното училиште „Св. Наум Охридски“ се одвиваат повеќе градежни активности. Спортското игралиште целосно се реконструира, се поставува нова подлога, ракометни стативи, кошеви за баскет и мрежи за одбојка. Денес, градежни екипи вршат тампонирање на игралиштето, додека од утре започнува оградувањето и поставување на заштитната мрежа. Игралиштето заедно со новата училишна спортска сала формираат еден спортски центар опремен и погоден за сите временски услови, за активности на учениците на отворено и во затворен простор. Исто така, денеска во училиштето се одвиваат активности...

Continue reading

ОТВОРЕН СОВРЕМЕН ЦЕНТАР ЗА ФИЗИКАЛНА ТЕРАПИЈА ВО БОЛНИЦАТА „СВ. ЕРАЗМО“

Ставен во функција реконструиран базенот за физикална терапија во болницата Свети Еразмо. Со проектот на Центарот за развој на Југозападниот регион поддржан од Швајцарската амбасада, чија вкупна вредност е осум милиони денари, извршено е комплетно осовременување на базенскиот дел, поставени се нови плочки и сончеви колектори. Конечно пациентите од регионот добија соодветни услови за рехабилитација. Затворениот базен за физикална терапија во Специјалната болница за ортопедија и трауматологија Свети Еразмо Охрид започнува со работа. Заврши реконструкцијата и конечно се создадени соодветни услови...

Continue reading

Современ центар за физикална терапија во болницата „Св. Еразмо“

Проектот „Реконструкција и опрема на современ центар за физикална терапија во болницата Св. Еразмо“, денеска ќе биде промовиран во просториите на болницата „Св. Еразмо“, во Охрид. Како што соопшти Министерството за локална самоуправа, целта на настанот е да се презентираат резултатите од проектот кој што е поддржан преку грант-шемата за инвестициски проекти во областа на социјалното вклучување во Југозападниот плански регион. На настанот најавени се обраќања на министрите за локална самоуправа и за здравство, Горан Милевски и Венко Филипче, амбасадорката на Швајцарија Сибил Зутер Тејада, Рамиз...

Continue reading

НУК: Охрид не е скап, цените во главниот туристички центар треба да растат

Цените во главниот туристички центар треба да растат, смета Независната угостителска комора. Градот богат со уникатни природни и културни редности треба да се стреми кон елитен туризам. Државата и оппштината мора засилено да работат на подигнување на стандардите, почнувајки од инфраструктурата. Охрид како туристички центар воопшто не е скап. Наспроти тврдењата и поплаките на граѓаните по социјалните медиуми,  Независната угостителска комора, смета дека цените на хотелските и угостителските услуги на брегот на Охридското езеро  се на нивото на услугата. Градот поседува уникатни културни и природни...

Continue reading

Интернационалниот центар за емоционална интелигенцијa активен во пандемијата за јакнење на психолошкиот имунитет

Пандемиската година ги направи луѓето посвесни за потребата од грижа не само за физичкото здравје туку и  за јакнење на психолошкиот имунитет и емоционалната благосостојба. Кај луѓето расте интересот за стекнување вештини како да ги разбереме емоциите, сопствени и туѓи, да управуваме со нив за лична внатрешна благосостојба но и професионален успех. Пандемиската година ги направи луѓето посвесни за потребата од грижа не само за физичкото здравје туку и  за јакнење на психолошкиот имунитет и емоционалната благосостојба. Кај луѓето расте интересот за стекнување вештини како да ги разбереме емоциите,...

Continue reading

Започна масовната имунизација на населението против Ковид 19 во регионалниот центар во Охрид

Рано утринава започна масовната вакцинација на населението во регионалниот центар за вакцинација во спортската сала „Билјанини Извори“. Според термините денес планирано е да се вакцинираат околу илјада и двеста граѓани. Дистрибуцијата на предвидените дози наменети за регионалниот центар ќе се одвива последователно во зависност од капацитетот и условите за чување. Во регионалниот центар за вакцинација во спортската сала „Билјанини Извори“ започна масовната вакцинација на граѓаните од општините Охрид, Струга, Дебарца, Вевчани, Дебар, Ресен и Кичево. Граѓаните и веруваат на медицината и задоволни...

Continue reading

Спортската сала „Билјанини извори“ ќе стане регионален вакцинален центар

Од утре почнуваат подготовките спортската сала „Билјанини извори“ да стане регионален вакцинален центар по примерот на салата „Борис Трајковски“ во Скопје. Од утре почнуваат подготовките спортската сала „Билјанини извори“ да стане регионален вакцинален центар по примерот на салата „Борис Трајковски“ во Скопје. „Денеска со претставникот од Министерството за здравство ги финализиравме активностите.Сега салата е целосно испразнета од реквизити, ослободен е просторот, и откажани се сите натпреварувања, подготовки на спортисти, тренинзи“, истакна градоначалникот на Општина Охрид, Константин Георгиески. Во...

Continue reading

Донесена одлука СЦ „Борис Трајковски“ да биде вакцинален центар

Владата на Република Северна Македонија на последната 61-ва седница го задолжи Министерството за здравство, врз основа на одлуката за кризна состојба на дел од територијата на Северна Македонија, да ги ангажира сите свои стручни и други неопходни капацитети за спроведување на масовна вакцинација во Спортскиот центар „Борис Трајковски. Владата на Република Северна Македонија на последната 61-ва седница го задолжи Министерството за здравство, врз основа на одлуката за кризна состојба на дел од територијата на Северна Македонија, да ги ангажира сите свои стручни и други неопходни капацитети за...

Continue reading© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top