Facebook Messenger воведува непопуларна опција за корисниците

Надоградба поради која корисниците би можеле да го избришат  Facebook Messenger

Facebook добива нова улога, да ја научи апликацијата Messenger да му го пласира, по пат на реклама, она што корисникот го сака.

Корисниците и трговските фирми ќе можат да користат chat ботови на Messenger за праќање реклами до корисниците кои ги користеле нивните услуги, а потоа и на сите корисници на таа апликација, а ќе се користат со алатки за целно рекламирање.

Рекламите ќе имаат рекламна порака, линк до производите и слика која му се нуди на потенцијалниот купувач. На пример, доколку со некого зборувате за подароци и се задржите на некоја идеја, во иднина ќе примате реклами во кои ќе ви бидат понудени токму такви производи од вашата непосредна близина, поточно во градот и земјата каде што живеете.

Facebook, messenger, воведува, корисниците, непопуларна, опција

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top