Tag: корисниците

Дел од корисниците на постојана социјална помош сакаат да работат

Тие се заинтересирани  да  се вклучат на пазарот на труд  доколку се најде  заинтересирани работодавач да ги вработи. Потребно е само да се усогласат  нивните квалификации и потребите на работодавачите , покажува досегашното искуство на Агенцијата за вработување која реализира мерки за поттикнување на  вработувањето  и за корисниците на постојана  социјална помош .   Агенцијата за вработување во соработка со Центарот за социјални работи објавува нова активна мерка за субвенционирање на плати.Се мерката се опфатени корисниците на постојана социјална помош. Огласот тече по втор пат и планирано...

Continue reading

Корисниците на урбана опрема да ги подмират обврските кон општината

Се повикуваат корисниците на урбана опрема коишто имаат склучено договор со општина Охрид за поставување на урбана опрема, во најкраток можен рок да ги подмират обврските и да прибават одобренија за поставување на урбана опрема. Се повикуваат корисниците на урбана опрема коишто имаат склучено договор со општина Охрид за поставување на урбана опрема, во најкраток можен рок да ги подмират обврските и да прибават одобренија за поставување на урбана опрема. Физичките и правните лица коишто немаат склучено договори за поставување на урбана опрема, да поднесат барање за издавање на одобрение за поставување...

Continue reading

Градоначалникот на средба со корисниците на урбана опрема

Градоначалникот на општина Охрид, д-р Јован Стојаноски  и претставници на надлежните  служби,  заедно со претставници на УЈП, Државен пазарен инспекторат и  СВР Охрид во вторник (03.04. 2018) во големата сала на општина Охрид ќе одржат  работна средба со угостители, тезгаџии и останати корисници на урбана опрема. Градоначалникот на општина Охрид, д-р Јован Стојаноски  и претставници на надлежните  служби,  заедно со претставници на УЈП, Државен пазарен инспекторат и  СВР Охрид во вторник (03.04. 2018) во големата сала на општина Охрид ќе одржат  работна средба со угостители, тезгаџии и останати...

Continue reading

Бесплатни содржини и услуги за корисниците на Телеком кои имаа прекин

Корисниците на Македонски Телеком во јуни ќе добијат бесплатни услуги и содржини како надомест Корисниците на Македонски Телеком коишто имаа прекин на услугите во вторникот, како последица на невремето, во јуни ќе добијат бесплатни услуги и содржини како надомест. „Сите корисници на телевизијата MaxTV ќе можат да ги гледаат бесплатно каналите вклучени во Sport HD и Pink & Grand пакетите, како и каналите M1и M1Gold. Корисниците на Smart постпејд услугите и Мagenta 1 пакетите ќе добијат двојно повеќе мобилен интернет во јуни, a oстанатите постпејд корисници на Македонски Телеком, истиот месец...

Continue reading

Корисниците на социјална да ја обноват документацијата

Од ЈУ Меѓуопштинскиот центар за социјални работи од Охрид информираат дека законскиот рок за годишна обнова на документацијата на корисниците на право на социјална парична помош, започнува на 19ти декември. Оваа обнова на документацијата со последните законски измени е доста поедноставена, а рокот истекува на  на 27ми јануари идната година. Законскиот рок за годишна обнова на документацијата на корисниците на право на социјална парична помош, започнува на 19ти декември. Од ЈУ Меѓуопштинскиот центар за социјални работи од Охрид информираат дека со цел да им се излезе во пресрет на корисниците...

Continue reading

Facebook Messenger воведува непопуларна опција за корисниците

Надоградба поради која корисниците би можеле да го избришат  Facebook Messenger Facebook добива нова улога, да ја научи апликацијата Messenger да му го пласира, по пат на реклама, она што корисникот го сака. Корисниците и трговските фирми ќе можат да користат chat ботови на Messenger за праќање реклами до корисниците кои ги користеле нивните услуги, а потоа и на сите корисници на таа апликација, а ќе се користат со алатки за целно рекламирање. Рекламите ќе имаат рекламна порака, линк до производите и слика која му се нуди на потенцијалниот купувач. На пример, доколку со некого зборувате за подароци...

Continue reading

ГИС апликацијата за културните, природни и други атракции од денес достапна до корисниците

Од денес сите корисници на андроид уреди ќе можат да се информираат преку ГИС апликацијата за културните, природни и други атракции на Охрид и на Југозападниот регион. Апликацијата претставува водич за туристите низ регионот, но и корисна алатка која треба да придонесе за поголема промоција на туризмот. За туристичките атракции на Охрид и на останатите општини од Југозападниот регион од денес сите корисници на андроид уреди ќе можат да се информираат преку ГИС апликацијата за културните, природни и други атракции – „Southwest Macedonia Attractions“ која  е достапна на „Play store“. Апликацијата...

Continue reading

Amazon претстави свој YouTube со кој корисниците ќе можат да заработуваат

Video Direct на корисниците им овозможува заработка од прегледување содржини Најголемиот интернет трговец, Amazon, во вторникот претстави сопствен видео сервис, Video Direct, наметнувајќи се како остра конкуренција на YouTube на Google. Највоочливата предност на каналот на Amazon во однос на YouTube е тоа што Video Direct  на корисниците ќе им овозможи поставување на видеа и заработка од прегледување на содржините, како и профит од прикажување на реклами. Во соопштението на Amazon стои и тоа дека корисниците сами ќе можат да одберат за колку претплатници е наменето видеото кое ќе го постават...

Continue reading

Новите сметки на ЕВН ги збунија корисниците

Новите фактури за потрошена електрична енергија со променет дизајн, ги збунија корисниците на услугите на ЕВН Македонија. Потрошувачите најмногу реагираат на вкупниот износ  кој треба да го платат, бидејќи како што велат кај старите сметки сумата за заостанаиот долг и сумата за потрошена електрична енергија за тековниот месец биле одвоени.   На почетоков на годинава ЕВН Македонија ги дистрибуираше новите фактури за потрошена електрична енергија на своите корисници. Новите фактури, како што информираа од ЕВН, имаат поедноставен изглед, содржат повеќе инфомации и се поконцизни. Но за дел од корисниците...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top