Плаќаат да се гласа против независност

Секој граѓанин побогат за 1400 фунти

 |  инфодеск  | 

Секој граѓанин ќе биде побогат за 1400 фунти годишно доколку Шкотска гласа за останување во составот на Велика Британија, изјавил заменик министерот за финансии на Велика Британија, Дени Александер.

“Доколку останеме заедно, иднината на Шкотска ќе биде посигурна, со посилни финансии и понапредно општество. Тоа значи дека секој маж, жена и дете во Шкотска ќе добијат дивиденда од 1400 фунти годишно”, изјавил Александер, а пренесува Reuters.

Неговиот апел кон Шкотските граѓани уследил, на референдумот на 18 септември, да гласаат против независност, откако шкотскиот премиер, Алекс Салмонд, изјавил дека јавните финансии на Шкотска ќе бидат еднакво стабилни како и остатокот од Британија и дека Шкотска има сили да управува со сопствената економија без мешање на Лондон, и дека до 2030 година ќе биде побогата за пет милијарди фунти секоја година.

{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top