karikatura

Цената на нафтата повторно „до небо“

karikaturaВо пресрет на утрешниот говор на претседателот на американската Управа на федералните резерви, Бен Бернанки, кој ќе се осврне на состојбата на економијата во САД, забележано е зголемување на цените на нафатата во светот.

Во пресрет на утрешниот говор на претседателот на американската Управа на федералните резерви, Бен Бернанки, кој ќе се осврне на состојбата на економијата во САД, забележано е зголемување на цените на нафатата во светот.

Американската „лесна“ нафта за испорака во јуни поскапе на Њујоршката стоковна берза за 16 центи на 96,87 долари за барел.

grafikonВо Лондон, пак, цената на европскиот „брент“ од Северното Море се зголеми за 25 центи на 105,05 долари за барел.

Бернанки утре ќе се обрати пред Конгресот на САД за да ги презентира најновите прогнози на ФЕД за перспективите на американската економија и за глобалната потрошувачка на нафта.

{loadposition content9}

американската, барел, бернанки, говор, долари, економијата, забележано, зголемување, нафатата, нафта, осврне, пресрет, претседателот, САД, светот, состојбата, утрешниот, цената, цените, центи

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top