Dora Bakojani

Бакојани нападната на Крит со камења и јогурт

Dora BakojaniМаскирани лица ја нападнаа лидерката на Демократската алијанса Дора Бакојани во градот Ираклион на островот Крит.

Dora BakojaniМаскирани лица ја нападнаа лидерката на Демократската алијанса Дора Бакојани во градот Ираклион на островот Крит.

Напаѓачите носеле железни прачки и фрлале кон Бакојани со камења и кисело млеко, објавија грчките медиуми. Засега нема информации дали Бакојани се здобила со некаква повреда.

– Долги години по ред влади, политички лидери, судски и полициски власти не направиле ништо за да ги спречат нападите на маскирани лица… Насилството и беззаконието во Грција добиваат неконтролирани размери, се наведува во соопштението на партијата во врска со инцидентот.

{loadposition content9}

алијанса, Бакојани, ги, градот, демократската, Дора, ираклион, ја, камења, крит, лидери, лидерката, лица, маскирани, нападите, нападнаа, островот, полициски, спречат, судски

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top