Благодарност за најизложените здравствени работници во борбата против КОВИД-19

Владата предвидува награда од 20% од основната плата за 2 месеци за најизложените здравствени работници во борбата против КОВИД-19.

Владата предвидува награда од 20% од основната плата за 2 месеци за најизложените здравствени работници во борбата против КОВИД-19.

Тука се вклучени докторите и медицинскиот персонал на Клиниката за инфективни болести, инфективните одделенија, Инситутот за јавно здравје и Центрите за јавно здравје, како сите членови на тимовите од итна медицинска помош.

благодарност, борбата, здравствени, ковид, најизложените, работници

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top