Tag: соработка

Воспоставена соработка меѓу воздухопловниот ВИНГ на АРМ и ПСС од Охрид

Со одобрение на Министерството за Одбрана и Генералштабот на Армијата, Планинската Спасителна Служба при Црвен крст Охрид започна многу значајна соработка со армискиот воздухопловен ВИНГ, која во иднина ќе се продлабочува, со цел зголемување на ефикасноста и економичноста на спасителните операции. Со одобрение на Министерството за Одбрана и Генералштабот на Армијата, Планинската Спасителна Служба при Црвен крст Охрид започна многу значајна соработка со армискиот воздухопловен ВИНГ, која во иднина ќе се продлабочува, со цел зголемување на ефикасноста и економичноста на спасителните операции. Соработката...

Continue reading

„Охридски комуналец“ ги повикува на соработка полицијата и комуналните редари да ги спроведуваат надлежностите од Законот за јавна чистота

Иако, службите на Комуналец работат деноноќно на подигање кабаст, зелен отпад и градежен шут во сите делови на градот, не можат да се справат со хигиената во јавната чистота од несосвесните граѓани и сопственици на викенд станови. До ТВМ секојдневно пристигнуваат слики од кои се гледа граѓанската некултура  и ниската еколошка свест.   Од направениот утрински увид на терен за комуналната хигиена низ градот, екипите на ЈП Охридски комуналец констатирале лоша слика во разни делови од градот. Оставени, покрај контејнерите, каде што не им е место се одложувани кабаст, зелен отпад и градежен шут....

Continue reading

ПОТЕНЦИЈАЛНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И УНИВЕРЗИТЕТОТ ЉУБЉАНА

Потенцијална соработка помеѓу општина Охрид и Економски Факултет, Универзитет –Љубљана, беше една од темите на средбата која денеска ја остварија градоначалникот Константин Георгиески и деканот професор д-р Метка Текавчич. Потенцијална соработка помеѓу општина Охрид и Економски Факултет, Универзитет –Љубљана, беше една од темите на средбата која денеска ја остварија градоначалникот Константин Георгиески и деканот професор д-р Метка Текавчич. Средбата се одржа на иницијатива на претседателот на Стопанска комора на Северна Македонија, Бранко Азески, кој воедно е и член на Меѓународниот советодавен...

Continue reading

ПОТЕНЦИЈАЛНА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ ОПШТИНА ОХРИД И ЕКОНОМСКИ ФАКУЛТЕТ, УНИВЕРЗИТЕТ –ЉУБЉАНА

Потенцијална соработка помеѓу општина Охрид и Економски Факултет, Универзитет –Љубљана, беше една од темите на средбата помеѓу градоначалникот Константин Георгиески и деканот професор д-р Метка Текавчич. Средбата се одржа на иницијатива на претседателот на Стопанска комора на Северна Македонија, Бранко Азески, кој воедно е и член на Меѓународниот советодавен одбор на Економскиот факултет во Љубљана, а присутна беше и Мелита Секуловска, регионален координатор за меѓународна едукација на Економски Факултет, Универзитет – Љубљана. За почеток на соработката беше договорено да се превземат активности...

Continue reading

Министерството за култура и Асоцијацијата на архитекти потпишаа Меморандум за соработка

Министерството за култура и Асоцијацијата на архитекти денес потпишаа меморандум за меѓусебна соработка во областа на архитектурата и заштитата на недвижното културно наследство. Министерството за култура и Асоцијацијата на архитекти денес потпишаа меморандум за меѓусебна соработка во областа на архитектурата и заштитата на недвижното културно наследство. Прва активност овозможена со потпишување на овој Меморандум за соработка, како што информираат министерката Ирена Стефоска, претседателот на ААМ, Мишко Ралев и претседателката на Собранието на ААМ, Искра Јанковска-Михајловска е вклучувањето...

Continue reading

Крводарителска акција во соработка со ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“

Општинската организација на Црвен крст Охрид денеска ќе ја организира редовната крводарителска акција во соработка со ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“. Општинската организација на Црвен крст Охрид денеска ќе ја организира редовната крводарителска акција во соработка со ОЕМУЦ „Св. Наум Охридски“. Истата ќе се одржи во просториите на Службата за трансфузиона медицина во Охрид со цел да се обезбедат крвни единици кои се потрeбни во овој период. – Почитувани средношколци, Ве повикуваме сите заедно да ја покажеме хуманоста на дело, да даруваме крв за оние на кои им е најпотребна. Сите заинтересирани средношколци...

Continue reading

АППТ ја интензивира туристичката соработка со Косово

Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, г-дин Љупчо Јаневски денес оствари средба со претседателот на Косовската комора за угостителство и туризам ОХТ (Oda e Hotelierisë dhe Turizmit të Kosovës), г-дин Хисен В. Согојева, заменикот на комората г-дин Скендер Тачи и претставник на туроператорите на Косово г-дин Фламур Бахтијари. Директорот на Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот, г-дин Љупчо Јаневски денес оствари средба со претседателот на Косовската комора за угостителство и туризам ОХТ (Oda e Hotelierisë dhe Turizmit të Kosovës), г-дин Хисен В. Согојева, заменикот...

Continue reading

Потпишан меморандум за соработка во туризмот помеѓу РС Македонија и Украина

Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) заедно со амбасадата на Украина во Република Северна Македонија ја организираа првата конференција за туризам со цел отпочнување на соработка и запознавање на туристичкиот потенцијал помеѓу овие две земји. Агенцијата за промоција и поддршка на туризмот (АППТ) заедно со амбасадата на Украина во Република Северна Македонија ја организираа првата конференција за туризам со цел отпочнување на соработка и запознавање на туристичкиот потенцијал помеѓу овие две земји. Економската и социјална димензија на туризмот е веќе позната и минатата година...

Continue reading

„Регионално вмрежување и соработка во туризмот како клучен фактор во закрепнување на индустријата во пост-Ковид ерата“

Повеќе од 100 учесници, претставници од приватен сектор и институции за промоција и поддршка на туризмот од неколку земји од регионот, учествуваа на еднодневниот виртуелен настан „Регионално вмрежување и соработка во туризмот како клучен фактор во закрепнување на индустријата во пост-Ковид ерата“. Повеќе од 100 учесници, претставници од приватен сектор и институции за промоција и поддршка на туризмот од неколку земји од регионот, учествуваа на еднодневниот виртуелен настан „Регионално вмрежување и соработка во туризмот како клучен фактор во закрепнување на индустријата во пост-Ковид ерата“. Настанот,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top