Значително висок број на новозаразени и починати во еден ден од Covid-19 во земјата

Во последните 24 часа се направени 1694 тестирања, а регистрирани се 225 нови случаи на ковид-19 во:

Владата досега нема одземено ингеренции на ниедна општина во областа на управувањето со отпадот

Владата на Република Северна Македонија информира дека досега не ги одземала ингеренциите за управување со отпадот на ниту една општина во земјата.

46 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19-ВКУПНАТА БРОЈКА ВО ЗЕМЈАТА Е 663 ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПАЦИЕНТИ

Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани 46 нови случаи, позитивни на коронавирусот. По градови: Скопје –12, Куманово – 13, Прилеп – 8, Тетово -1, Струга – 2 , Велес – 8, Кочани – 1, Пробиштип – 1.

За 24 часа регистрирани се 72 нови случаи на коронавирус во земјата

По градови: Скопје – 14, Куманово -21, Штип – 1, Прилеп – 9, Тетово-12, Струга- 1, Велес – 1, Битола – 2, Гостивар – 1, Радовиш – 1, Крушево – 2, Кочани – 7. Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска изнесува 555 лица.

СЕ ЗГОЛЕМУВААТ КАПАЦИТЕТИТЕ ЗА ТЕСТИРАЊЕ НА КОРОНАВИРУС ШИРУМ ЗЕМЈАТА

Министерството за здравство инфомира дека од денеска е во функција уште еден пункт за тестирање на коронавирус во Поликлиниката Млин Балкан.

26 нови случаи на коронавирус во земјата, дома пуштени 9 лица

Во изминатите 24 часа се регистрирани 26 нови случаи на коронавирус во земјата. Целосен преглед за состојбата по градови од министерството за здравство ќе испратат дополнително бидејќи дел од потврдените се со работа во Скопје, но место на живеење во друг град, а анкетите се се уште во тек.

18 НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА – ПОЧИНАА ДВЕ ЛИЦА ОД КОИ ЕДНО НА 31 ГОДИШНА ВОЗРАСТ

Две лица кои беа заболени од коронавирусот утрово починале на Клиниката за инфективни болести, соопшти денеска министерот за здравство Венко Филипче. 

Во изминатите 24 часа се регистрирани 22 нови случаи на коронавирус во земјата

По градови: Скопје (9), Куманово (3), Струга (3), Тетово (2), Дебар (2), Прилеп (2), Битола (1). Со ова, вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 241 лице.

РЕГИСТРИРАНИ 18 НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА-ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 219 ПАЦИЕНТИ

Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани 18 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје – 11, Прилеп – 4, Куманово – 2, Тетово – 1. Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 219 лица.

РЕГИСТРИРАНИ ВКУПНО 24 НОВИ СЛУЧАИ НА КОРОНАВИРУС ВО ЗЕМЈАТА, ВКУПНО 201 ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ ПАЦИЕНТИ

Министерството за здравство информира дека во изминатите 24 часа се регистрирани 24 нови случаи на коронавирус во земјата. По градови: Скопје (15), Куманово (4), Дебар (2), Охрид (1), Штип (1), Тетово (1). Со ова вкупната бројка на дијагностицирани пациенти со КОВИД-19 денеска до 12.00 часот изнесува 201 лица.