Categories
Охрид

На подрачјето на СВР Охрид седум лица не ја почитувале забраната за движење  за време на спроведување на мерките за ограничено движење и заштита на граѓаните од ширење на коронавирус COVID-19

Во текот на изминатото деноноќие (22/23.04.2020 година), според статистичките податоци на МВР, на подрачјето на СВР Охрид седум лица не ја почитувале забраната за движење  за време на спроведување на мерките за ограничено движење и заштита на граѓаните од ширење на коронавирус COVID-19 (Кичево-6, Струга-1).Тие се приведени и против нив ќе бидат поднесени соодветни кривични пријави. Во истиот период, не се евидентирани кражби и нема регистрирано  нарушување на јавниот ред и мир.

Categories
Охрид

Eдинаесето издание на хуманитарната и спортско-рекреативна акција „ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО“

Хуманитарната и спортско-рекреативна акција „ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО“ во организација на црвениот крст од Охрид и Стоматолошки Центар Др. Баткоски утре по единаесетти пат.

Categories
Охрид

Започна промоцијата на новата еколошка кампања „За чисто како дома исто“

Делегацијата на европската унија, предводена од евроамбасадорот Самуел Жбогар ќе ги поддржи таканаречените херои од соседството кои ја започнаа промената и испраќаат моќна порака дека ѓубрето наоколу е наше. А промени настануваат преку давање пример од страна на поединци или на општините.

Categories
Охрид

Една деценија хуманитарна акција „За посреќно детство“ на OO Црвен крст

 Се е подготвено да започне големата хуманитарна спортско-рекреативна акција „За посреќно  детство “Една деценија општинската организација на Црвен крст реализира активност за помош на децата од социјално загрозените семејства во Охрид и Дебарца. Посочуваат дека за жал не се во ист чекор бројот на општествено одговорни кои сакаат да помогнат со растечкиот број на  лицата кои имаат потреба од помош. 

Categories
Охрид

Црвен крст Охрид ја најавува традиционалната хуманитарна и спортско-рекреативна акција „ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО“

Акцијата ќе се реализира на 29 септември 2018 г.

Categories
Охрид

„За посреќно детство“, годинава со многу новитети

Цели дванаесет години, ОО на Црвен крст Охрид ја организира хуманитарната акција „За посреќно детство“. Овој хепенинг секоја година изненадува со нови настани и содржини а речиси сите учесници во овој настан добиваат и по некоја награда. Најважно од се е тоа што организаторот преку ваквите активности ги анимира младите за бавење со спорт, забава дружба и поттикнување на моралните и етички вредности.

Categories
Охрид

Земон: Градиме едно обединето опшетство, петтиот столб во програмата „За живот во Македонија“

Градиме едно обединето опшетство, петтиот столб во програмата „За живот во Македонија“ на Коалицијата за предвремените избори предводена од СДСМ тема на денешната прес конференција на која говореше кандидатот за пратеник од Алијанса за позитивна Македонија, Рубин Земон.

Categories
Охрид

„За посреќно детство“ секоја година со нови содржини

Годинава хуманитарно спортско – рекреативната акција „За посреќно детство“, приреди многу изненадувања и награди. Имаше натпреварувања во разни спортски дисциплини, зачинети со дополнителна енергија од чоколадната фонтана, што децата ги направи исклучително среќни.

Categories
Охрид

„За посреќно детство“ повторно меѓу охриѓани

Хуманитарната и спортско-рекреативна акција„За посреќно детство“ утре традиционално ќе се одржи во организација на  Црвен крст Охрид, а во соработка со Асоцијацијата на спортови „Спорт за сите-сите за спорт“ и Сојузот на училишен спорт, и традиционалниот партнер на акцијата, Стоматолошки Центар Д-р Баткоски. ЗА учесниците ќе има многу забава, а за најсреќните и богати награди. Утре воедно ќе се одбележи и 1 октомври, Меѓународниот ден на старите лица.

Categories
Охрид

„ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО“

Пет дена до стартот на овогодинешната, традиционална хуманитарна и спортско-рекреативна акција  „ЗА ПОСРЕЌНО ДЕТСТВО“ која во организација на Црвен крст Охрид ќе се реализира на 1 октомври. Овој настан кој е со широко општествено значење, ќе започне во 11 ч. со „главна трка“ на младите чиј старт ќе биде од плоштадот „Крушевска република-Чинар“, а цел на градскиот плоштад „Климент Охридски“, каде продолжуваат спортски, културно забавни и здравствено-едукативни содржини проследени со голем број награди.