• Почетна
  • Archive
  • Спорт
  • Македонските фанови ќе може да патуваат на баражот против Италија

фудбал

Македонските фанови ќе може да патуваат на баражот против Италија

Македонските фанови ќе имаат можност да влезат во Италија и да навиваат за Македонија во баражот за СП против Италија.

 |  Јасна Стојаноска  | 

Македонските фанови ќе имаат можност да влезат во Италија и да навиваат за Македонија во баражот за СП против Италија.

Италијанската амбасада информираше дека од денес 1-ви март па се до 31-ви март се очекува да заврши вонредната состојба и нема да има ограничувања за влез во земјата.

Во Италија ќе може да се влезе со приложување на Европскиот ковид сертификат кој се добива по извршена вакцинација со една од одобрените вакцини од ЕМА. Алтернативно ќе може да се влезе и со прикажување на негативен молекуларен или антигенски тест од кој се ослободени децата под шест години.

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top