Јул 7, 2020

Една слика во хотел ,,Казино“ не значи поддршка за објектите за игри на среќа

Пишува: Ардит Рамадани Во овој напис се тврди дека лидерот на Алијансата за Албанците е против објектите за игрите на среќа, иако тој никогаш не изјавил такво нешто. И за да го „демантира“ нереченото од Села, авторот објавува слика на секретарот на АА направена во еден хотел кој се вика „Казино“. Села против игрите на среќа, а Таравари „се релаксира“ во Хотел „Казино“ во Гевгелија, се вели во насловот на рецензираната вест.Како прво, не е вистина дека Зијадин Села, лидерот на Алијансата за Албанците (АА) е против игрите на среќа. Тој изјавил дека со доаѓањето на неговата партија на власт,…

Јул 7, 2020

Села не можел да го легализира казиното на Мијалков во „Мериот“

Пишува: Шефкије АласаниВо веста со тенденциозен наслов: „Села го легализира казиното на Мијалков во Мериот“ која ја рецензираме се тврди дека лидерот на Алијансата за албанците, Зијадин Села, го легализирал казиното на Сашо Мијалков.И покрај фактот што овој текст не исполнува ниту еден новинарски стандард и се коси со многу принципи од Етичкиот Кодекс на новинарите, тој е објавен во многу информативни портали на албански јазик. Јасно се гледа дека насловот кој е употребен за овој напис има тенденција да манипулира со јавноста. Како прво, лидерот на АА нема никаква државна функција кој му д…
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top