Crkva Bogorodica Kamensko

Утре сеноќно бдение во „Св.Богородица – Каменско“

Crkva Bogorodica KamenskoПарохискиот храм „Св.Богородица“- Каменско од Охрид ги известува своите православни верници дека на 2-ри април 2014-та година во среда навечер ќе се слуши сеноќно бдение по повод празникот на „Свети Јаков Исповедник и Св.Кирил епископ Катански“, со почеток во 23:30 часот.

Crkva Bogorodica KamenskoПарохискиот храм „Св.Богородица“- Каменско од Охрид ги известува своите православни верници дека на 2-ри април 2014-та година во среда навечер ќе се слуши сеноќно бдение по повод празникот на „Свети Јаков Исповедник и Св.Кирил епископ Катански“, со почеток во 23:30 часот.

По тој повод црквата „Света Богородица“ Каменско, ги повикува сите сови верници на заедничко прославување на овој празник.

{loadposition content9}

 

бдение, Богородица, верници, ги, епископ, исповедник, јаков, каменско, катански“, Кирил, навечер, повод, почеток, празникот, СВ, Свети, сеноќно, слуши, часот

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top