Ознака: security

Хакиран сензорот на Galaxy S5

Post Views: 0 Откако Apple го претстави iPhone5 на кого најголема новина беше сензорот за отисок на прстот, сигурносните експерти ги предупредија корисниците дека е подобро да не ја користат таа опција затоа што би можеле да имаат големи проблеми ако до тие податоци дојдат хакерите (можете да промените лозинка ако ви ја украдат, но не можете да ги промените вашите биометриски податоци). Не долго по објавувањето, германски хакери објавиле видео на кои покажале како е можно да се хакира сензорот за прстите на iPhone5. Ваков проблем сега има и топ моделот на Samsung Galaxy...

Continue reading

Дејан паноски

Еко-дипломатијата на дело

Post Views: 0 На 17.12.2014 година во Приштина се одржува Форум за Води организиран од страна на Регионалниот центар за животна средина за Централна и источна Европа (РЕЦ), преку иницијативата за безбедност и животна средина (Environment and Security Initiative – ENVSEC). На форумот Главни теми се ефикасното управување со води посебно во прекуграничен аспект и еко дипломатијата и дипломатијата за води како носител на процесите во регионот на Југоисточна Европа. На темата еко-дипломатија и дипломатија за води панелист ќе биде Дејан Пановски од Билатералниот Секретаријат...

Continue reading

Најголема кражба на кориснички податоци во историјата

Post Views: 0 Најголемата кражба на кориснички податоци ја направиле руски хакери и украле 1,2 милијарди кориснички имиња и лозинки, и повеќе од 500 милиони е-маил адреси со околу 420 илјади веб страници. Овие информации ги открила сигурносната компанија Hold Security а конкретни информации за страниците на кои им се украдени податоци не се објавени (за да се заштитат тие компании и нивните корисници) а познато е само дека оваа хакерска група не е поврзана со владата на Русија. “Без оглед дали сте компјутерски експерт или технофоб, се додека имате податоци некаде на web,...

Continue reading

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top