Tag: трибина

Активности во насока на покривање на новата трибина

Се започна со поставување на челична конструкција како дел од активностите за покривање на новата трибина при градскиот стадион “Билјанини Извори”. Се започна со поставување на челична конструкција како дел од активностите за покривање на новата трибина при градскиот стадион “Билјанини Извори”. Новата трибина која се гради по највисоки светски стандарди е со капацитет од 1480 седишта и е заеднички проект помеѓу Општина Охрид и Фудбалска Федерација на Република Северна Македонија.

Continue reading

Започнаа подготвителните активности за изградба на новата трибина на Градскиот стадион “Билјанини извори”

Започнаа подготвителните активности за изградба на новата трибина на Градскиот стадион “Билјанини извори”.  Со тоа Спортскиот центар, а и градот ќе добијат еден репрезентативен спортски терен на кој ќе можат да се одвиваат натпревари од повисок ранг. Започнаа подготвителните активности за изградба на новата трибина на Градскиот стадион “Билјанини извори”. Тие ќе траат петнаесеттина дена после што следува самата изградба на трибината. Таа ќе биде изградена по највисоки светски стандарди со капацитет од 1450 седишта, ќе има Вип ложа и камермански дел од каде ќе можат да...

Continue reading

Трибина „Ги запознаваме ретките болести 2020“

На 21ви февруари (петок), во големата општинска сала во Охрид. Во организација на Форумот на жени при СДСМ Охрид и Струга, на 21ви февруари (петок), во големата општинска сала во Охрид, ќе се одржи трибина насловена „Ги запознаваме ретките болести 2020“.Пред присутните ќе говорат Гордана Лолеска, член на здружениео „Живот со предизвици“ и министерот за здравство, д-р Венко Филипче. Почетокот на трибината е закажан за во 19 часот.

Continue reading

ОХРИДСКИОТ ГРАДСКИ СТАДИОН ЌЕ ДОБИЕ МОДЕРНА СПОРТСКА ТРИБИНА

Општина Охрид и Фудбалската федерација на Македонија, наредниов период започнуваат  со реализација на крупен проект,  изградба  на нова спортска  трибина  на стадионот  „Билјанини извори“ во  Охрид. Проектот  е вреден  1.000.000 евра. Општина Охрид и Фудбалската федерација на Македонија, наредниов период започнуваат со реализација на крупен проект, изградба на нова спортска трибина на стадионот „Билјанини извори“ во Охрид. Проектот е вреден 1.000.000 евра. Градежните активности ќе започнат по правосилноста на одобрението за градба и избор на изведувач. Трибината ќе биде изградена по највисоки...

Continue reading

Трибина за режимот на сообраќај во „Стар град“: Варошани сметаат дека треба да има рампи

Жителите на Стар град бараат летен режим на сообраќај со рампи. Ова беше истакнато од присутните на трибината која се одржа во општинската зграда. Градоначалникот Константин Георгиески ги слушна забелешките и мислењата на варошани и им го откри новото решение за летниот режим на сообраќај. Трибината за  режимот на сообраќај во стариот дел на Охрид ја наполна  големата општинска сала. Жителите на Стар Град пред Градоначалникот Константин Георгиески ги искажаа своите забелешки и мислења за сообраќајот и проблемите со кои се соочуваат во летната туристичка сезона. Поголемиот дел варошани согласни...

Continue reading

ТРИБИНА ЗА РЕЖИМОТ НА СООБРАЌАЈОТ ВО СТАРИОТ ДЕЛ НА ГРАДОТ

Во големата сала на општина Охрид, на 9.05. 2019 година (четврток), со почеток во 18 часот, ќе се одржи трибина за  режимот на сообраќајот во стариот дел на Охрид за време на летната туристичка сезона. Во големата сала на општина Охрид, на 9.05. 2019 година (четврток), со почеток во 18 часот, ќе се одржи трибина за режимот на сообраќајот во стариот дел на Охрид за време на летната туристичка сезона. Целта на трибината е да се разменат мислења за летниот режим на сообраќај во овој дел на градот кој ќе биде прифатлив за граѓаните, станоиздавачите и туристите.

Continue reading

ПРЕЗЕНТИРАН ПРОЕКТОТ ЗА РЕКОНСТРУКЦИЈА И ИЗГРАДБА НА НОВА ТРИБИНА НА СРЦ „БИЛЈАНИНИ ИЗВОРИ“

Во седиштето на  Фудбалската федерација на Македонија, денеска на средбата на в.д председателот на федерацијата Муамед Сејдини, генералниот секретар Филип Поповски и градоначалниците на општинте Охрид Јован Стојаноски и на Чаир Висар Ганиу, беше презентиран проектот за реконструкција и изградба на нови трибини на стадионите во  Охрид и Чаир. Во седиштето на  Фудбалската федерација на Македонија, денеска на средбата на в.д председателот на федерацијата Муамед Сејдини, генералниот секретар Филип Поповски и градоначалниците на општинте Охрид Јован Стојаноски и на Чаир Висар Ганиу, беше презентиран...

Continue reading

ЗГ„Совест“ одржа јавна трибина за градежните зафати врз Али пашината џамија

Здружението на граѓани Совест одржа јавна трибина за градежните зафати врз Али пашината џамија. Граѓаните дебатираа и побараа институциите да ги почитуваат законите. Потсетија дека охриѓани се за соживот со сите сограѓани и бараат презентација на сите слоеви на културното наследство што се на просторот на Али пашината џамија, и на црквата и на ранохристиајнската базилика. За овој едногодишен проблем го информирале и комитетот на Унеско во Париз.    ЗГ „Совест“ организираше јавна трибина за нелегалните градежни зафати врз Али пашината џамија. Голем број присутни граѓани и експерти од повеќе области...

Continue reading

autizam

Во Охрид многу малку се говори за аутизмот-наредната недела трибина на оваа тема

Ова меѓу другото е и една од причините за организирање на трибина токму во нашиот град за која интерес покажуваат многу експерти, стручни лица и секако родители.   Евидентниот пораст на бројот на деца со аутизам во светски рамки, но и на ниво на Република Македонија се повеќе ја засилува потребата за подигнување на јавната свест за оваа состојба. Многу семејства во нашата земја за жал под превезот на интимата скришум се борат со аутизмот на нивното дете. Евиденција на децата со оваа состојба, барем во нашиот град нема. Според дефектологот Александра Апостолова која работи во дефектолошката служба...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad