Пристоен мундијал во Абу Даби

Навивачите за време на Светскиот куп во фудбал во Катар не смеат да се бакнуваат, ниту, пак, да пијат алкохол во јавност, во согласност со важечките шеријатски прописи во Абу Даби.

 |  Маја Савиќ  | 
navivacka
навивачка

navivac so alkoholНавивачите за време на Светскиот куп во фудбал во Катар не смеат да се бакнуваат, ниту, пак, да пијат алкохол во јавност, во согласност со важечките шеријатски прописи во Абу Даби.

„Организациониот комитет на Светскиот куп издаде долга листа на забрани што ќе им биде поделена на навивачите што ќе стигаат од странските земји, вклучувајќи и забрана за консумирање алкохол и бакнување на улица“, пишува весникот „Емарат Ал-Јом“.

navivackaПравилата ќе бидат отпечатени и поделени на навивачите по пристигањето во Обединетите Арапски Емирати, при што исто така, ќе бидат предупредени дека и дрогирањето е казниво.

„Ние сме муслиманска земја што има сопствени правила и традиција, кои мора да бидат сочувани. Вакво нешто не би требало да ги налути навивачите“, изјави Шаза ал-Румаити, портпарол на организациониот комитет.

{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top