Мај 19, 2014

Добиле невообичаен попуст

Да се руча или вечера во ресторан со мали деца не е едноставно и често, вработените во рестораните имаат многу работа потоа. Еден канадски брачен пар, Daley и Alicia Welsh со себе носеле високо детско столче во еден јапонски ресторан, за да можат да ручаат, а со нив заедно и едногодишната ќеркичка Evie. По ручекот тие исчистиле се што растурило малото девојче, а кога стигнала сметката приметиле нешто необично. На сметката се појавил попуст под ставка “пристојни деца“ во износ од 5 долари. Вкупниот износ на сметката бил 51,45 долари, и иако попустот не бил значаен, бил показател како некои у…

Мај 19, 2014

ФОТО: снимено во Славонски брод

Додека цела Хрватска е обединета само околу една работа – давање помош на настраданите во поплавите и изградбата на брани и да одбранат она што е останато и што може да се одбрани, некој одлучил да се шегува на сметка на поплавите. Фотографијата над која се згрозуваат бројни корисници на Фејсбук е снимена во близина на едно кафуле во Славонски Брод. Фотографијата прикажува автомобил на кој некој одлучил да го спасува од поплавата и околу него поставил вреќи со песок како брана од поплавата. Спрема коментарите под објавената фотографија, се споменува дека некој сакал да се шегува на сметка н…
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top