Засега, Сашо Алче незаменлив

Период за назначување на директори. Изборот на Локалната власт за директорските позиции се врши по теркот на добро проверени и докажани кадри, кои пред се законски ја исполнуваат обврската за можност да седнат во директорските фотељи.

 |  Билјана Николоска  | 
Saso Alce
Saso Alce

Период за назначување на директори. Изборот на Локалната власт за директорските позиции се врши по теркот на добро проверени и докажани кадри, кои пред се законски ја исполнуваат обврската за можност да седнат во директорските фотељи. Конкретно, станува збор за избор на директор на ЈП „Охридски Комуналец“ за што тече и оглас. Петрески вели дека досегашниот В.Д. директор Сашо Алче, заслужува да го добие решението за директор без оглед на останатите пријавени кандидати.
Петрески изјави – „ Верувајте дека незнам во моментов дали тој е единствениот кандидат или не. Знаете дека овие денови бев зафатен со приватни проблеми и поради тоа незнам. Меѓутоа Сашо Алчев со неговата досегашна работа се истканува како еден од најсериозните кандидати и заслужувва повеќе да не биде В.Д. директор туку да добие решение за директор.

{loadposition content9}

Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top