Tag: гитари

„Охридско лето“ вечерва носи концерт на квартетот гитари „Аигета“

Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на квартетот гитари „Аигета“ од Монте Карло. Во црквата „Света Софија“, во стандардниот фестивалски термин од 21 часот ќе настапат Франсоа Соњи, Александер Дел Фа, Филип Лоли и Оливије Фаутрат. Музичката програма на фестивалот „Охридско лето“ продолжува вечерва со концерт на квартетот гитари „Аигета“ од Монте Карло. Во црквата „Света Софија“, во стандардниот фестивалски термин од 21 часот ќе настапат Франсоа Соњи, Александер Дел Фа, Филип Лоли и Оливије Фаутрат. Гитарскиот квартет „Аигета“ е основан во 1979 година...

Continue reading

Damjan Pejcinoski

Охриѓанец на Guitar Idol во Лондон

Охриѓанецот Дамјан Пејчиноски ќе настапува на  музучкиот фестивал Гитар Идол во Лондон. Гитаристот, Дамјан  Пејчиноски на 11 јуни во Лондон, Велика Британија ќе настапува на Интернационалниот  музучки фестивал „Гитар Идол 2009“. Од пријавените над 1000 гитаристи , тој е избран заедно со уште 11 музичари од целиот свет за настап на Лондонскиот интернационален музички фестивал. Патувањето и престојот во Лондон се на негов трошок иако ја преставува Македонија и Охрид. Тој се обратил  до Министреството за култура за финансика подршка, но добил одговор дека нема средстава за ваква намена. Од локалната...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top