Ное 9, 2021

Вакцинацијата на децата против ковид не е кривично дело, туку слободен избор на родителот

Рецензираме пост на Фејсбук којшто се однесува на вакцинацијата против ковид-19 на децата над 12 години. Во постот се тврди дека „доколку го вакцинирате вашето дете против ковид-19 вршите кривично дело, дека ризикот од сезонски грип е поголем од ризикот за ковид, дека вакцината е експериментална, како и дека вакцината против ковид има 50 пати поголема веројатност да убие, отколку самиот вирус“. Овие изнесени тврдења не се вистинити. Вакцинирањето на вашето дете со вакцина против ковид не претставува кривично дело. Во Република Северна Македонија, вакцинацијата против ковид не е задолжит…
Со Вашата регистрација, неделно ќе добивате е-порака со најважните информации од регионот.


© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top