brod

Сириското хемиско оружје, ке се уништува на американски брод во Средоземно Море

brodАдминистрацијата на американскиот претседател Барак Обама предлага сириското хемиско оружје да се уништи во меѓународни води на американски брод.

Администрацијата на американскиот претседател Барак Обама предлага сириското хемиско оружје да се уништи во меѓународни води на американски брод.

brodПланот, кој треба да биде одобрен предвидува оружјето да биде уништено на бродот „Кејп Реј“ во Средоземно Море, додека во близина патролираат бродови на американската воена морнарица.

Планот за уништување на сириското хемиско оружје разработен е од Пентагон и се претпоставува дека на тој начин ќе бидат избегнати дипломатски и еколошки проблеми, како и безбедносните опасности ако уништувањето биде на територијата на некоја земја.
Претходно, Албанија го одби американскиот предлог сириското хемиско оружје да биде уништено на нејзина територија.

{loadposition content9}

администрацијата, американски, американскиот, Барак, безбедносните, брод, еколошки, меѓународни, море, Обама, оружје, планот, предлага, претседател, проблеми, сириското, средоземно, уништено, уништи, хемиско

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top