Ratko Mladic

Семејството на Младиќ планира да го прогласи за мртов

Ratko MladicСемејството на најбараниот хашки бегалец, планира да поднесе барање до судот во Белград преку кое ќе се обиде да го прогласи Ратко Младиќ за мртов.
Ratko MladicСемејството на најбараниот хашки бегалец, планира да поднесе барање до судот во Белград преку кое ќе се обиде да го прогласи Ратко Младиќ за мртов.

Но, според српските медиуми и да успеат во тоа, српското обвинителство и Хаг нема да се откажат од потрагата по него.

Семејството на Младиќ се одлучило на тој чекор поради огромниот притисок кој секојдневно го трпи.

Се сомневаат дека би можел да ги преживее условите во бегството, бидејќи на почетокот на оваа деценија имал тешки стомачни и срцеви проблеми, поради кои бил на лечење.

{loadposition content9}

begalec, Hag, Mladic, sud, voen, zlostornik, бегалец, воен, злосторник, Младиќ, суд, Хаг

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top