granicen premin

Продолжува штрајкот на грчките цариници

granicen preminГрчките цариници и даночни работници кои во четврток започнаа 48 часовен штрајк на граничните премини се закануваат дека ќе ги радикализираат протестите.

Грчките цариници и даночни работници кои во четврток започнаа 48 часовен штрајк на граничните премини се закануваат дека ќе ги радикализираат протестите.

granicen preminПоради штрајкот блокирани се граничните премини кон Македонија, а нов протест во траење од 24 часа е најавен и за 10 и 17 февруари.

Цариниците и даночните работници протестираат поради намалување на платите и скратувањето на работните места.

Од македонскиот АМСМ им препорачаа на возачите да не патуваат во соседната земја во време на штрајкот.

Претходно граничните премини од грчка страна ги блокираа и земјоделците.

Оваа вест е преземена од:

http://www.makfax.com.mk/#_tools/article/98564/view

{loadposition content9}

carinici, grcki, prodolzuva, strajk, грчки, продолжува, цариници, штрајк

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top