nafta

Пад на светската цена на нафтата

naftaЦените на нафтата се намалија бидејќи инвеститорите се фокусирале на позитивните податоци за економскиот раст на САД.

Цените на нафтата се намалија бидејќи инвеститорите се фокусирале на позитивните податоци за економскиот раст на САД.

станицаЕден барел американска „лесна“ нафта за терминска испорака во февруари на Трговската берза во Њујорк поевтини за 10 центи на 99,22 долари за барел, додека иста количина од северноморската нафта од типот „брент“ на пазарот во Лондон чинела 111,67 долари, што е намалување од десет центи.

„Минатонеделните податоци за силниот раст на бруто домашниот производ на САД влијаеја на падот на цените на нафтата“, рекол Џезмонд Чуа, пазарен аналитичар.

Американското министерство за трговија објави дека економијата на САД во третиот квартал оствари раст од 4,1 наместо претходно предвидените 3,6 отсто.

{loadposition content9}

американското, аналитичар, барел, долари, домашниот, економскиот, инвеститорите, намалија, нафта, нафтата, пазарен, податоци, позитивните, раст, САД, фокусирале, цените, центи, чуа, џезмонд

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top