Facebook Messenger воведе нова опција и стана попрактичен

Иако планот беше прекинат, беше јасно дека СМС ќе бидат интегрирано решение

На Facebook Messenger апликацијата сега ќе може да се примаат и праќаат СМС пораки. СМС за Messenger се врати на Android платформата по неуспешниот старт од 2012 и 2013 година. Со овој потег не само што Facebook ја осигура доминацијата во комуникациска смисла, туку осигура и значајна доза на практичност.

Иако планот беше прекинат, беше јасно дека во еден момент СМС ќе се врати како интегрирано решение. Читањето на сите пораки на едно место секако е практично, но сега на Messenger за Android ќе може и да се праќаат СМС пораки. Тие ќе се раликуваат по тоа што оние од Messenger ќе бидат со сина боја додека СМС пораките ќе бидат со виолетова боја, со што лесно се разликуваат.

Facebook, messenger, воведе, опција, попрактичен, стана

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top