logo

Доделени „Пулицеровите награди“

logoВесникот „Њујорк тајмс“ ги освои овогодишните Пулицерови награди, вклучително за меѓународна репортажа на Дејвид Барбоса, кој откри случај на корупција на највисоко ниво во државната управа на Кина.

Весникот „Њујорк тајмс“ ги освои овогодишните Пулицерови награди, вклучително за меѓународна репортажа на Дејвид Барбоса, кој откри случај на корупција на највисоко ниво во државната управа на Кина.

„Њујорк тајмс“ ја доби и наградата за истражувачка сторија, со која се открива како синџирот продавници „Волмарт“ плаќал поткупи, за да стане доминантен на пазарот во Мексико.

logoАгенцијата Асошиејтед прес го доби Пулицер за новинарска фотографија за граѓанската војна во Сирија.

Пулицер се доделува секоја година од Колумбискиот универзитет по препорака на комисија новинари и претставници на други професии.

Се смета за најпрестижната награда во печатени медиуми и е придружена од парична награда во износ од 10.000 долари.
Оваа година на конкурсот учествуваа над 2.500 кандидати во 21 категорија.

{loadposition content9}

барбоса, весникот, година, Дејвид, доби, државната, Кина, корупција, награда, највисоко, ниво, њујорк, овогодишните, освои, откри, пулицер, пулицерови, случај, Тајмс, управа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top