logo

„Балот на вампирите“ во Давос

logoПриближно 400 учесници од протестната поворка во швајцарскиот град Базел повикаа вчера на завршување на „балот на вампирите“, како што го нарекоа почнатиот Светски економски форум (СЕФ) во Давос.

Приближно 400 учесници од протестната поворка во швајцарскиот град Базел повикаа вчера на завршување на „балот на вампирите“, како што го нарекоа почнатиот Светски економски форум (СЕФ) во Давос.

DavosНеколку демонстранти фрлаа обувки, пластични шишиња и боја врз зградата на швајцарската банка Ју Би Ес. На фасадата на градската управа била закачена паролата „Да го исчистиме СЕФ“, а неколку бомби биле фрлени врз полицијата.

Со исклучок на овие инциденти демонстрациите минаа без насилство, на големо задоволство на директорот за безбедност во Базел, Ханспетер Гас, кој демонстрациите ги окарактеризира како „соодветно дисциплинирани“, забележува агенцијата.

 

 

{loadposition content9}

bal, Davos, vampiri, бал, вампири, Давос

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top