„Ohrid running weekend“, вистински производ за спортско – туристичката понуда на Охрид и Македонија

На 31 мај, 1 и 2 јуни градот Охрид, граѓаните и многуте гости ќе пулсираат во ритамот на спортот и забавата.

На 31 мај, 1 и 2 јуни градот Охрид, граѓаните и многуте гости ќе пулсираат во ритамот на спортот и забавата.На нешто повеќе од 40 дена до третото издание на „Ohrid running weekend“, Асоцијацијата за спортови „Спорт за сите-сите за Спорт“ ја презентираше комплетна програма.

Годинешната програма на „Ohrid running weekend“ ќе започне со ноќна трка од 2 километри, а потоа следува „паста парти“ забава. На 1 јуни, сите пријавени ќе ги подигнуваат стартните пакети и ќе се презентира трката. На 2 јуни, на програмата е главниот настан кој ќе ги раздвижи улиците на Охрид. Потоа, следува голема забава на градскиот плоштад. 

Ohrid running weekend претставува вистинско освежување кога станува збор за спортско – туристичката понуда на Охрид и Македонија. Ова е туристички производ кој со ваков концепт претставува новина во Македонија, па и пошироко на Балканот. Од организиацијата се надеваат дека оваа визија ќе биде претпознатлива како во нашата држава така и во многу држави од светот и на таков начин во текот на годините ќе прерасне во алатка за привлекување многу бенефити како за самиот град и нејзините граѓани така и за самата држава. 

„Спортот е светски социјален феномен и кога ќе се споите со музика, култура, едукација се добива хемиски резултат со таква позитивна енергија која е „вин вин“ ситуација за нашата заедница и општество“. – изјави директорот на „Ohrid running weekend“, Иван Цветкоски.

Како најава за „Ohrid running weekend“ се училишна и детската трката кои никој од присутните не останува рамнодушен.

Ohrid, running, weekend, Македонија, Охрид, понуда, производ, спортско, туристичката

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top