Охридскиот театар, овој петок на сцената ви ја донесува „Благородник“

НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид во соработка со Народен театар Охрид, на репертоарот повторно ја поставуваат претставата “Благородник” работена според делото на Молиер, а во режија Дејана Николовска. Претставата ќе се одржи во ПЕТОК 28.10.2016 година, со почеток 20.00 часот,  а цена на Влезницата е 150 денари, мала сала, карти во продажба на билетарата на Центарот за култура.

НУ Центар за култура „Григор Прличев“-Охрид во соработка со Народен театар Охрид, на репертоарот повторно ја поставуваат претставата “Благородник” работена според делото на Молиер, а во режија Дејана Николовска. Претставата ќе се одржи во ПЕТОК 28.10.2016 година, со почеток 20.00 часот, а цена на Влезницата е 150 денари, мала сала, карти во продажба на билетарата на Центарот за култура.

Играат: Стрезо Стаматовски, Никола Тодороски, Христина Цветаноска, Филип Кипровски, Елизабета Стефановска, Јасмина Билаловиќ, Сашо Ристовски, Павел Маслов, Ивица Цонев, Лазар Милошески, Марија Неданова.

Сценографија: Милена Пантелеева

Костимографија: Милена Пантелеева

Композитор на музика: Оливер Јосифовски
Глас на сонговите: Вера Милошевска
Кореографија: Ана Савиќ
Инспициент: Филип Ангеличин – Жура, Драматург: Кристина Тодороска – Петреска

Технички раководител: Зоран ЛевескиСветло: Борис ВелјаноскиТон: Митко СерафимоскиГардероба: Линдита Мерко, Деса ЛазороскаШминка и фризура: Диме БлажескиРеквизита: Маријана Николоска, Соња КрстаноскаИзработка на сценографија: Даниел Андрески, Кире Ангеловски, Ѓоко Китески Кетеринг: Радмила Николоска.

благородник, ви, донесува, ја, овој, охридскиот, петок, сцената, театар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top