Паркови и зеленило започна со садење на зимско цвеќе

Екипите на „Паркови и зеленило„ започнаа со активности за засадување на цветниот саден материјал кој ќе ги разубавува парковите во Охрид во зимскиот период, се` до летната цветна реколта.

Екипите на „Паркови и зеленило„ започнаа со активности за засадување на цветниот саден материјал кој ќе ги разубавува парковите во Охрид во зимскиот период, се` до летната цветна реколта.

Предвидено е  да се засадат вкупно 40.000 садници од  видот viola (очиња) од сопствено производство низ грдаските парковски површини, кружните сообраќајници,  патеката покрај каналот Студенчишта и пешачката патека до Парк.

започна, зеленило, зимско, паркови, садење, цвеќе

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top