„Корендон“ пофали шест хотели на Охридското крајбрежје

Шест високи признанија додели туроператорот „Корендон“ на хотели лоцирани долж Охридското крајбрежје.  На листата признанија за 2014, се најдоа три охридски и исто толку струшки хотели, „Силекс“, „Десарет“, „Метропол“, „Дрим“, „Макпетрол“ и „Изгрев-Спа и Аквапарк“.

Туроператорот „Корендон“ додели шест високи признанија на шест хотели на охридската ревиера, за нивната работа и постигнати резултати во 2014 година. Тие признанија се со цел  да се зголеми инвентивноста и професионалноста во хотелската дејност. Тоа е традиционална практика на „Корендон“, туроператорот, кој последните неколку години, во континуитет носи холандски и белгиски туристи во Охрид и Струга. 

На листата најдобри се најдоа три охридски и 3 струшки хотели. За најдобра услуга признание е доделено на хотелот „Силекс“ , од Охрид. Хотелот „Макпетрол“, од Струга од „Корендон“ доби признание за храна за 2014 год, додека пак хотелот Десарет признание доби за Цена и квалитет. Во категоријата Соби за 2014, признание доби хотел „Дрим од Струга, додека пак струшкиот хотел „Изгрев-Спа и Аквапарк“, добил признание кое се однесува на добри услови за престој и забава на деца. Хотел „Метропол“, ја понесе Специјалната награда за 2014, кое се доделува врз основа на севкупниот квалитет и популарност на сместувачките капацитети.

Инаку тур операторот „Корендон“ доделил и 149 награди на хотелски капацитети во различни туристички дестинации во Светот.

{loadposition content9}

„корендон“, крајбрежје, охридското, пофали, хотели

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top