И оваа учебна година бесплатна ужинка за сите ученици во ОУ “Дебрца”

Општина Дебрца и оваа учебна година продолжи продолжи со спроведување на мерката- ужинка за секој ученик во основното училиште, која за првпат беше воведена минатата учебна година.

Општина Дебрца и оваа учебна година продолжи продолжи со спроведување на мерката- ужинка за секој ученик во основното училиште, која за првпат беше воведена минатата учебна година.

Секој ученик ќе добива ужинка во текот на учебната година, а средствата за ужинката се обезбедени во буџетот на општина Дебрца.
Со оваа мерка локалната самоуправа сака малку да го растерети семејниот буџет на родителите, а повеќе да го потенцира социјалниот моментум, односно до израз да дојде социјалната рамноправност на учениците.

И оваа година продолжува спроведувањето на другите мерки: бесплатна екскурзија, финансиска поддршка за талентираните ученици, награда за првенец и ученици на генерација, поддршка за училишните спортови.

бесплатна, година, Дебрца, ОУ, ужинка, учебна, ученици

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top