ГРАДОНАЧАЛНИКОТ СТОЈАНОСКИ НА ХУМАНИТАРЕН КОНЦЕРТ ВО ЦРКВАТА СВЕТА СОФИЈА

Градоначалникот Јован Стојаноски  го проследи концертот на  светски познатите уметници од Русија, Артем Науменко- флејта и Александар Синчук- пијано што синоќа се одржа во катедралната црква Св. Софија во Охрид.

Градоначалникот Јован Стојаноски  го проследи концертот на  светски познатите уметници од Русија, Артем Науменко- флејта и Александар Синчук- пијано што синоќа се одржа во катедралната црква Св. Софија во Охрид.

Организатор на настанот беше фестивалот Охридско Лето и истиот има хуманитарен карактер . Собраните средства ќе бидат наменети за охриѓанката Сара Настеска која веќе замина  на лекување во Германија.

градоначалникот, концерт, Света, Софија, стојаноски, хуманитарен, црквата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top