Божиновски: Георгиески сака да изврши предизборен поткуп со предложениот ребаланс на буџетот

Георгиески сака да изврши предизборен поткуп со предложениот ребаланс на буџетот на 62 седница на Советот на општина Охрид, кој не е во функција на потребите на граѓаните, туку на потребите на изборите кои следат, обвинија денеска од ОК на ВМРО ДПМНЕ.

Зголемените приходи кои се предвидуваат треба да се резултат на зголемени даночни приходи, продажба на неизградено земјиште во сопственост на Република Македонија и зголемени приходи од глоби. Не се резултат на капитални трансфери од други нивоа на власт, напротив, тие се намалени од 65 милиони денари на 20 милиони денари. За што ќе ги искористи Георгиески дополнителните средства за спорт и невладини организации? Од една страна огромни милионски суми, а од друга страна за поддршка на локален економски развој развој 800 илјади денари се намалуваат на 500 илјади денари – кажа на прес конференција портпаролот Перчо Божиновски.

Нема пари за стопанството, за угостителско-туристичкиот сектор, за занаетчиите, за помош на невработените, но има пари за трансфери кои се единствено предизборен поткуп кој ќе се плаќа повторно од граѓаните, додаде Божиновски.

Тој порача дека граѓаните ги гледале ваквите неправди и затоа на локалните избори ќе им испорачале пораз на СДСМ и Георгиески.

божиновски, буџетот, георгиески, изврши, поткуп, предизборен, предложениот, ребаланс

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top