Dosta

Доста Димовска во тешка здравствена состојба

DostaДиректорот на македонскиот културно- информативен центар во Софија, Доста Димовска е во тешка здравствена состојба, по доживеан мозочен удар, јавува Бгнес.
Dosta DimoskaДиректорот на македонскиот културно- информативен центар во Софија, Доста Димовска е во тешка здравствена состојба, по доживеан мозочен удар, јавува Бгнес.

Во моментов таа се наоѓа на лекување во болницата „Токуда“ и веќе втор ден е на реанимација, откако во петокот Димовска го доживеала тешкито мозочен удар.
Доста Димовска во политичка кариера беше на високи државни и партиски функции. Беше потпретседател на ВМРО-ДПМНЕ, а откако партијата првпат дојде на власт во владтаа на Љубчо Георгиевски ја извршуваше функцијата  министер за надворешни работи на која ја затекна и конлфикото од 2001 г. Потоа во времето нв претседателот Борис Трајковски, Димовска беше директор на Агенцијата за разузнавање.
Од почетокот на 2007-ма е директор на Културно-информатвниот центар на Македонија во Софија.

{loadposition content9}

2001, бгнес, димовска, директор, директорот, доживеан, затекна, здравствена, информативен, ја, јавува, конлфикото, културно, македонскиот, мозочен, состојба, Софија, тешка, удар, центар

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top