Дупки и нерамнини околу бандера на улицата „Егејска“

Стојче Тасески во склоп на рубриката „Ти си твојот град“ испрати слики од бандера за улично осветлување на улицата Егејска, која после заменувањето со нова, не е вратена во првобитната состојба. Еве го неговиот коментар.

Се работи за бандера за улично осветлување. На нејзино место имаше бетонска бандера која се искриви и мораше да биде заменета за нова. При заменувањето беше ископана дупка и беа растргани бекатон плочките. Сега е поставена нова бандера, но не се поставени бекатонките одоколу, се разместуваат и другите одоколу (се отвараат нерамнини и дупка). Надлежна фирма мислам дека е фирмата која го има тендерот за улично осветлување, тие ја вршеа замената. Тие ни рекоа дека ќе дојдат да санираат се што треба… Но остана така веќе 4 месеци – реагира Стојчески.

„егејска“, бандера, дупки, нерамнини, улицата

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *© All rights reserved. Powered by Портал ТВМ.
Back to Top