Научници ги повикуваат OН на координирана одбрана на Земјата од астероиди!

asteroidЗемјата во текот на својата долга историја била бомбардирана од Вселена со многу големи или мали небески тела.

Ен Хатавеј, ќе биде дел од „Алиса во земјата на чудата“, новата филмска адаптација на Тим Бартон

En HatavejФилмските списанија изјавуваат дека Ен Хатавеј, се придружи на екипата на Тим Бартон на снимањето на филмот „Алиса во земјата на чудата“, проект кој ќе биде комбинација од живо снимен материјал и анимација. Хелена Бонам Картер исто така учествува во овој проект. Со нив заедно е и Џони деп, кој ќе му го позајми гласот на Лудиот шеширџија.

Кинескиот вселенски екипаж се врати безбедно на Земјата

kineski astronautiТројцата кинески астронаути – членови на екипажот на Шенгџоу-7, денеска безбедно се вратија на Земјата по мисијата во која беше вклучена и историското излегување во отворена вселена која траеше 15 минути.

Десет денa за спас на светот

“Десет дена да се спаси светот“ е наслов на тужбата подигната против досега најскапиот и најголемиот научен експеримент, кој би можел да предизвика уништување на земјата.

Планетите како Земјата се исклучок

Земјата како планета можеби сепак не е единствена во вселената. Досега се откриени над стотина планети кои кружат околу некои други ѕвезди.

Кинеската влада ја отвара внатрешноста на земјата за Олимписките игри

Кинеската влада реагираше на жалбите за малтретирањето на новинарите и ги повика локалните власти во земјата да се поведат според олимписките правила на известување.