Tag: visoki

Gjoko Boshaleski

Високи казни за црвената нaфта

Затекнати возила кои за погонско гориво користеле црвената нафта, велат од пазарниот инспекторат. Затекнати возила кои за погонско гориво користеле црвената нафта, велат од пазарниот инспекторат. Казните кои треба да ги платат инволвираните се од 3 и по, до 5 илјади евра. Пазарниот инспекторат со полни раце работа. Во контролите кои ги спроведе кон крајот на 2009 год, констатира неправилности и во горивото што го користат моторните возила. Имено екстра лесното гориво, или народски кажано црвената нафта која се користи за затоплување, беше констаирано дека била употребувана и како погонско...

Continue reading

hotel Drim

Високи очекувања

Во Струга за новогодишните празници се очекуваат многу гости. За разлика од лани, годинава бројот на посетители за новогодипните празници не е значително намален. Угостителите и кафулињата веќе ги нудат своите аранжмани. Ниту свинскиот грип ниту пак рецесијата ќе ги убеди граѓаните новата година да ја дочекаат дома. Бројот на резервации по хотелите или пак кафулињата во Струга вообичаено е голем. Мора да признаеме дека овие два фактори влијаат врз нашата работа, велат од хотел Дрим. За разлика од минатата година, оваа се чувствува намалениот бројот на побарувачка на аранжманите, но ние тоа...

Continue reading

Климе Попоски

Крв на паричник!

„Цените на земјоделските производи на Охридскиот пазар, безобразно високи“, велат граѓаните. Со иста констатација и производителите. „Цените на земјоделските производи на Охридскиот пазар, безобразно високи“, велат граѓаните. Со иста констатација и производителите. Охриѓани туристи во сопствениот град. Иако на градскиот пазар има шаренило од овошје и зеленчук, цените се толку високи што ретко кој може да си го приушти задоволството да си купи она што ќе посака.И земјоделците-производители сметаат дека цените на нивните производи се прилично високи за овој период. „Меѓутоа притиснати од бројните...

Continue reading

pasosi

Македонија доби високи оценки од ЕК

Македонија доби високи оценки во извештајот на Европската комисија за подготвеноста на земјите од Западен Балкан за нивна визна либерализација. Македонија доби високи оценки во извештајот на Европската комисија за подготвеноста на земјите од Западен Балкан за нивна визна либерализација. Според информациите, Македонија добила високи оценки во извештајот, структуриран од неколку блока, кој што е доставен до амбасадорите на земјите членки на ЕУ. Највисоки оценки Македонија добила во делот на безбедноста на личните документи и фундаменталните права, додека една пониска оценка добила на полето на...

Continue reading

logo

Високи казни за прекршителите

Претставници на Советот за радиодифузија денеска ги запознаа новинарите од Охрид, Струга и Дебар со главните точки од Изборниот законик, измените и дополнувањата на Законикот, како и со правилата на Советот за радиодифузија за медиумско претставување на претстојните локални и претседателски избори. Претставници на Советот за радиодифузија денеска ги запознаа новинарите од Охрид, Струга и Дебар со главните точки од Изборниот законик, измените и дополнувањата на Законикот, како и со правилата на Советот за радиодифузија за медиумско претставување на претстојните локални и претседателски избори....

Continue reading



© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad