Tag: science

bird fly

Science Journal сака да објави сè за најопасниот Х5Н1

Далеку поопасен од нормалниот вирус, вештачки создадената верзија на Х5Н1 би можел да убие речиси половина од глобалната популација, со овие зборови пред неколку месеци беше објаснето откритието од заедничката студија на група холандски и американски научници. Новата верзија на вирус, може да се пренесува преку кашлање и кивање.Засега уредникот на Science Journal, др. Брус Албертс се воздржува од објавување на детали, бидејќи за тоа интервенираа и властите од американскиот Национален советнички борд за биобезбедност. Иако, властите предупредуваат од ризикот вирусот да падне во погрешни раце,...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top