Tag: profit

mafia

Мафијата годишно „врти“ 20 милијарди евра преку екологија

Италијанската мафија во областа на животната средина во текот на 2009. година „свртела“ 20,5 милијарди евра, се наведува во извештајот кој денеска во Рим го објавила италијанската организација за заштита на животната средина, Легамбиенте. Италијанската мафија во областа на животната средина во текот на 2009. година „свртела“ 20,5 милијарди евра, се наведува во извештајот кој денеска во Рим го објавила италијанската организација за заштита на животната средина, Легамбиенте. Главните активности на мафијата чија цел на делување зависи од сивата економија, во еколошкиот сектор опфаќа кривични дела...

Continue reading

Pangalos

Германија профитира од грчката криза?!

Германските банки создале профит од кризата во Грција, изјавил потпретседателот на грчката влада Влада Теодорос Пангалос, во време кога Атина очекува помош од владата во Берлин за решавање на проблемот со големите јавни долгови. Германските банки создале профит од кризата во Грција, изјавил потпретседателот на грчката влада Влада Теодорос Пангалос, во време кога Атина очекува помош од владата во Берлин за решавање на проблемот со големите јавни долгови. “Зад ставот на Германија стои одлуката за поврзаност на вашите партнери и пријатели и дека ќе се дозволи монетарните и кредитните институции...

Continue reading

izvor

Најголемите нафтени компании објавија пад на профитот

Нафтените компании Ројал Дач Шел(Royal Dutch Shell) и Ексон Мобил(Exxon Mobil) објавија голем пад на кварталниот профит со оглед на падот на цените на нафтата во средината на 2008. година. Нафтените компании Ројал Дач Шел(Royal Dutch Shell) и Ексон Мобил(Exxon Mobil) објавија голем пад на кварталниот профит со оглед на падот на цените на нафтата во средината на 2008. година. Добивката на Шел од април до јули паднала за 70 отсто, во споредба со минатата година, на 2,3 милијарди долари. Ексоновата добивка во истиот период паднала за 66 отсто, односно за 3,95 милијарди долари. Глобалните цени на...

Continue reading© All rights reserved. Powered by YOOtheme.
Back to Top
Ad